Július 31-e és augusztus 4-e között kerül megrendezésre Szelterszfürdőn a főegyházmegyei családos tábor. A regisztráció már néhány hete elkezdődött, a július 20-i határidőig 12 család regisztrált a programra. Egy már megnyert pályázatnak köszönhetően idén a részvételi díjakat is tudtuk csökkenteni. 

A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ által szervezett programot immár harmadik éve „Szülők iskolája” néven ajánljuk a családoknak. Míg a tavalyi tábor témája a gyermekkori jellemformálás volt, addig idén a családi imák kapcsán lesznek elmélkedések, beszélgetések, de a különböző családi imaformák “begyakorlására” is lesz lehetőség.

A tábor lelkivezetője Szénégető István főegyházmegyei családreferens, marosvásárhely-remeteszegi plébános lesz, aki szerint, ha az imádság a helyére a kerül, akkor majdnem biztos, hogy a szívből és rendszerességgel együtt imádkozó családok életben átélt, időnként összekuszálódott események is a helyükre kerülnek.

– Szeretnénk négy napot úgy együtt tölteni más családokkal, hogy Istenhez közelebb kerüljünk és azt is megengedjük, lehetővé tegyük, hogy Isten is közelebb kerüljön hozzánk. Hisszük, hogy ez tanulható, olyan fontos mozzanata a családok mindennapi életének, amit el lehet sajátítani, be lehet építeni a mindennapi gyakorlatba – mondta el a tábor témája kapcsán Szénégető István.

Ha a család Krisztusban, Jézus nevében gyűlik össze, az Ő nevében tudunk Isten elé állni, akkor egészen bizonyosan a családi életünk is, a hiányainkkal és örömeinkkel együtt, Krisztus által fog megújulni. Ő fog minket arra tanítani, hogy mit kezdjünk az életünk nehéz dolgaival, az anyagi gondokkal, betegségekkel, kríziseinkkel.

A nyári családpasztorációs rendezvény célja főleg a kisebb- vagy kamaszkorú gyermeket nevelő szülőknek nyújtott megerősítés és támasz. Inkább a meghittebb, lazább együttlétre törekszünk, ezért úgy alakítjuk a tábor napirendjét, hogy a családok, a szülők és gyermekek minél többet lehessenek együtt.

A “Szülők iskolája” családos tábor kapcsán további részleteket eseménytárunkban tudhatnak meg, ugyanott lehet jelentkezni is a programra. Kertész Tibor