///Abortuszmentes városok

Abortuszmentes városok

Az amerikai Texas, Új Mexico és Utah államok öt városát „a meg nem született gyermekek szentélyeivé” nyilvánították. Az illető települések önkormányzatai határozatban tiltják, hogy városaikban abortuszklinikák működjenek, és elutasítják a művi terhességmegszakítás gyakorlatát.

A texasi Omaha és Naples városokban születtek legutóbb ilyen rendelkezések, Waskom városában júniusban tiltották be az abortuszokat, kivételt képeznek a nemi erőszak, vérfertőzés esetei, vagy azok az esetek, amikor veszélybe kerül az anya élete.

A határozatok értelmében az abortuszokat végző kórházak személyzete felelősségre vonható az abortált magzat hozzátartozói (kivétel az anya) által. A jogi procedúra nyomán az abortuszt végző orvosoktól kártérítést és a bírósági költségek kifizetését is követelhetik. Bár a kihágásoknak csak anyagi vonzatai vannak, jelentős mértékben csökkent a művi terhességmegszakítások száma. Jelenleg Texas államban több olyan város van, ahol a lakosság petíciókban kéri az önkormányzatok vezetőt, hogy nyilvánítsák „abortusz mentessé” a településeiket.

Márciusban az Új-Mexikó állambeli Roswell-ben egy olyan nyilatkozat született, amelyben kijelentik, hogy „az emberi élet, így a magzati életet is, védelemre szorul, és a társadalomnak óvnia kell azokat, akik nem tudják magukat megvédeni”. A dokumentumban elismerik, hogy az egészségügyi szolgáltatóknak lelkiismereti okokra hivatkozva megtagadni az abortuszok végzését.

Májusban a Utah állambeli Riverton önkormányzata, nyilatkozatban foglalt állást az abortuszok ellen, és döntés született arról is, hogy milyen módon próbálják segíteni az állapotos nőket: az egészségügyi költségek fedezésével, családtervezési tanácsadással, és a gyermekeiket egyedül nevelő házaspárok/anyák anyagi támogatásával, örökbeadási tanácsadással.

Ezek a döntések azt bizonyítják, hogy az amerikai kisvárosok közösségei egységesebbek és nagyobb sikerrel tudnak fellépni az élet és a család védelmében.

(Forrás: liveaction.org)

2019-09-13T20:28:08+02:002019. szeptember 13.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet