Gyakran a nagyszülők biztosítják a nagy értékek átadását unokáiknak, és „sokan megállapíthatják, hogy épp a nagyszüleiknek köszönhetik a keresztény életbe való bevezetésüket”. Szavaik, kedvességük vagy a puszta jelenlétük segíti el a gyermekeket annak felismerésére, hogy a történelem nem velük kezdődik, hanem egy hosszú folyamat örökösei, és hogy tisztelniük kell a már megtett utat.(Ferenc pápa – Amoris Laetitia, 192)

Gondoljuk át!

Mivel gazdagították az életeteket a nagyszülők, az idős emberek? Hogyan érheti el a családotok az időseket, és hogyan karolhatjátok fel őket?

Imádkozzunk!

Mennyei Atyánk!

Köszönjük neked a szüleinket és a nagyszüleinket! Hálásak vagyunk mindazért, amit tanítottak nekünk. Áldd meg őket az értünk hozott sok áldozatért. Segíts nekünk tiszteletet tanúsítani irántuk, nemcsak azért, amit a múltban tettek, hanem azért a gyönyörű tanúságért is, amelyet továbbra is nyújtanak számunkra. Adj lehetőséget arra, hogy meghallgatva az idősebb férfiakat és nőket, értékelni tudjuk bölcsességüket, és megmutathassuk nekik, hogy szeretjük őket. Ámen.

Ámen.

AMORIS LAETITIA HÁZASPÁROKNAK 9.