A Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központja idén is megszervezi az elváltak és újraházasodottak lelkinapját. A rendezvényre ezúttal Székelyudvarhelyen kerül sor.

Az Egyház lelkippásztori elhivatottsága megkívánja, hogy figyelemmel legyünk a nehéz vagy rendezetlen helyzetű családokra is.

Azokkal az elváltakkal, akik új kapcsolatban élnek, fontos éreztetni, hogy az Egyház részei, hogy „nincsenek kiközösítve”, nem ilyenekként kezelik őket, mert mindig formálják az egyházi közösséget. Ezek a helyzetek „figyelmes megkülönböztetést és nagyon körültekintő kísérést igényelnek, elkerülve minden olyan kifejezést és magatartást, mely diszkriminációt éreztetne velük szemben, és előmozdítva részvételüket a közösség életében. A keresztény közösség számára az, hogy gondját viseli ezeknek az embereknek, nem a házasság felbonthatatlanságára vonatkozó hitének és tanúságtételének gyengítése: sőt, az Egyház éppen ebben a gondoskodásban mutatja meg szeretetét. – írja Ferenc pápa az “Amoris Laetitia” kezdetű apostoli buzdításában.

Ebben az évben az elváltak és újraházasodottak hétvégéjén a hangsúlyt a válás okozta lelki sebek gyógyulására szeretnénk fektetni, támpontokat nyújtva annak kapcsán, hogy hogyan lehet továbblépni, felállni az elutasítottság, a félelem, a harag, a szégyen vagy a bűntudat érzéséből.

Hogyan lehet megküzdeni a magánnyal? Hogyan lehet megbocsátani? Hogyan lehet „koszorút ölteni a hamu helyett, örömnek olaját a gyászruha helyett, a szomorúság lelke helyett meg ünnepi öröméneket.” (Iz 61,3) Isten soha nem fog bemenni az önsajnálatod barlangjába, inkább kihív onnan. Kész vagy kijönni az Ő szavára? Ne maradj bent, a sötétben!

A lelkinap tervezett témái és előadói:

  1. Az Egyház számít rád – Elváltak és újraházasodottak a plébánián (László Attila plébános, Szombatfalva-Székelyudvarhely)
  2. Van élet a válás után (Pál-Jakab István – Brassó, Tuzson Erika Tünde – Kézdivásárhely)

A hétvége részvételi díja: 20 lej/fő/hétvége. Ez az összeg nem tartalmazza a szállás, illetve az étkezés költségeit.

A teljes ellátást igénylők számára az összköltség 50 lej (ebéd – 20 lej, vacsora – 10 lej, részvételi díj – 25 lej). Ha valaki támogatást kér, jelezze a bejelentkezésnél.

A program szombaton 9 órakor kezdődik és szombaton vacsorával ér véget.

Bejelentkezni április 4-e, 12 óráig  lehet a kertesz.maria@csalad.ro e-mail címen, megadva a következő adatokat: név, lakcím, telefonszám, e-mail cím, születési dátum, házasságkötés éve, válás éve, milyen ellátást igényel ( szállás, reggeli, ebéd, vacsora)

Szükség esetén információ  Kertész Marikánál a 0743-152008-as telefonszámon kapható.

Jelentkezés után részletes programot küldünk.