///ERŐSÍTSD A HÁZASSÁGODAT!

ERŐSÍTSD A HÁZASSÁGODAT!

„… ti férfiak is, megértően éljetek együtt feleségetekkel…” (1Pt 3,7)

„Feleségük is hasonlóan tiszteletre méltó legyen…” (1Tim 3,11)

Egy ötvenedik házassági évfordulóját ünneplő házaspárt megkérdeztek, hogy mi a sikerük titka. A férj így válaszolt: „Amikor házasságot kötöttünk, megegyeztünk, hogy ha valamiben vitánk támad, akkor én kimegyek a verandára, és ott álldogálok, amíg lehiggadok. Ez aztán csodásan működött. Ötven év odakinn a friss levegőn – pontosan erre volt szüksége a kapcsolatunknak!”

Ha te is túl sok időt töltesz odakint a verandán, íme, három módszer a házasságod erősítésére:

Elköteleződés

„Te vagy az első.” Különleges alkalmakkor könnyű ezt kimondani, de ezt a hét minden napján ki kell mondanod. Egy filmsztár, aki már több tönkrement házasságon volt túl, azt mondta egy interjúban: „Lemondtam arról, hogy megtaláljam az igazi társat. Most azon dolgozom, hogy én váljak igazi társsá.” Ez a módszer mindig működik!

Törődés

„Mire van szükséged?” Férj és feleség között ég és föld a különbség. És hogy a dolgok még tovább bonyolódjanak, a szükségeik is változnak az életszakaszaik szerint. Tehát ha megkérdezed: „Hogy vagy ma?”, akkor állj is meg, és figyelmesen hallgasd végig a választ! A feleséged talán nem azt várja, hogy megoldd a problémáját, csak azt, hogy elmondhassa. A bensőséges közelség a házasságban nem véletlen, hanem tudatos döntés, amelyet minden nap újra meghozol.

Megbirkózás

„Megoldjuk valahogy.” A házasság talán csökkenti a magányosság problémáját, de előhozza azt a kihívást, hogy hogyan jövünk ki egy másik emberrel. Megtanít arra, hogy nem mindig lehet elkerülni a konfliktust, de meg lehet birkózni vele. Az igazság az, hogy ha nem két győztes van egy házasságban, akkor mindkét fél vesztes.

(Forrás: Mai Ige)

2020-09-13T16:21:11+03:002016. november 3.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet