A “Boldogabb családokért” iskolai program önkénteseinek képzése

Újabb képzést hirdetünk önkéntesek számára. Szeretnél többet tenni a felnövekvő ifjúság, a jövendő családjai érdekében? Ha igen, csatlakozz csapatunkhoz! 

A “Boldogabb Családokért” Családi Életre Nevelés (CSÉN) iskolai program 2012-ben indult a Gyulafehérvári Főegyházmegyében. Legfőbb célkitűzése a család és a házasság védelmezése és erősítése a keresztény illetve általános humán értékrend felmutatása és terjesztése által, a tudatos családtervezés segítése. Növelni szeretnénk az ifjúságban a hitet a harmonikus és boldog családi életet illetően.

A program az iskolákban, osztályfőnöki órák keretében zajlik, főként önkéntesekből álló teamek (keresztény értékrend szerint élő házaspárok, illetve szakemberek, mint pl. pedagógus, pszichológus, egészségügyi asszisztens stb.) segítségével, közreműködésével.

Kik jelentkezhetnek?
Olyan szentségi házasságban élő házaspárok, illetve szakemberek, mint pl. pedagógus, pszichológus, orvos stb. jelentkezését várjuk erre a képzésre, akik vállalják, hogy a 2018/2019 – es tanévtől kezdődően legalább egy osztályban (VI./ IX. osztály), három éves ciklusban, évi 6-10 foglalkozást tartanak az osztályfőnöki vagy vallásórák keretében. Jelentkezhetnek olyan fiatalok is, akik keresztény értékrend szerint készülnek a házasságra.
Kérjük a jelentkezőket, hogy hozzanak magukkal lelkipásztori ajánlást!

A képzés vezetője: Kertész Mária pszichológus, mentálhigiénés szakember, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának munkatársa

Részvételi díj: 40 lej

Jelentkezni az alább található bejelentkező kitöltésével lehet!

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30.

A képzés péntek délután kezdődik és szombaton vacsorával ér véget. A szállás, étkezés biztosított!

Bővebb információ:
Kertész Mária, a „Boldogabb Családokért” iskolai program koordinátora (0743-152008 – kertesz.maria@csalad.ro)

„Fontos időt »vesztegetni« a fiatalokra. Olykor untatnak, mert mindig ugyanazokkal a dolgokkal jönnek. De az idő értük van. Nem is annyira beszélni kell velük, mint inkább meghallgatni őket, és csak cseppenként mondani valamit, egy-egy szót, és aztán mehetnek útjukra. Olyan mag ez, amely aztán belülről dolgozik.”  (Ferenc pápa)

 

Bejelentkező űrlap

*
*
*
*
*
*
*

Dátum

okt 05 2018 - okt 06 2018

Idő

Egész napos

Helyszín

Csíkszentdomokos
Szent Margit Lelkigyakorlatos Ház

Szervező

Családpasztorációs Központ
Telefonszám
0743-152.008
Email
kertesz.maria@csalad.ro
Weboldal
https://www.facebook.com/csalad.ro/
QR Code

Hagyj üzenetet