Felgyorsult, pörgésben levő világunkban sajnos már nem sok idő jut a hosszabb olvasmányokra. Az képernyőkön át érkező információk esetében alapkövetelmény a rövid és tömör fogalmazás. Nem hiszem, hogy sokan lennének azok, akik csak úgy, kedvtelésből olvasnak egyházi dokumentumokat, pápai megnyilatkozásokat. Pedig valóságos kincsesbányák lehetnek – ha mondatokra bontva, az értelmüket kutatva olvassuk azokat.

Ferenc pápa romániai látogatására készülve jött az ötlet: jó lenne jobban megismerni a Szentatya jegyességről, házasságról, családi életről szóló tanítását. Idézetgyűjteményünket a pápa beszédeiből, a Twitter-oldalán megjelent üzeneteiből és az „Amoris laetitia” kezdetű apostoli buzdításából válogattuk.
A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ Facebook-oldalán közzétett sorozatunk 60 nappal Ferenc pápa csíksomlyói látogatása előtt, április 1-jén indult, és naponta egy családoknak szóló gondolat köré épült, az idézet mellé választott fotóval együtt.
Úgy gondoltuk, hogy a Szentatya látogatása után közzétesszük idézetgyűjteményünket, hogy a pápa tiszta és világos útmutatásai az év bármely időszakában segítséget jelenthessenek a családok számára. Kertész Tibor