👁‍🗨 607

Visszatekintve az elmúlt évre valóban egy különösen nehéz időszakot tudhatunk magunk mögött. És valóban segítségünkre volt az imádság, az, ha Istenbe, a mi szerető Atyánk jelenlétébe kapaszkodhattunk. Az alábbi hálaimát az év utolsó napjaira ajánljuk.

Urunk, Istenünk, köszönjük, hogy segítettél nekünk ebben a különösen nehéz évben. Köszönjük, hogy átvittél bizonytalanságaink szédítően mély vizein, hogy a karjaidban hordoztál a nehézségek viharainak, a megpróbáltatások lángjainak, a súlyos veszteségek fájdalmának idején. Tudjuk, hogy mennyire nagy szükségünk van rád, a kegyelmedre, az erődre és a hatalmadra a legnehezebb óráinkban.

Urunk, Istenünk, kérünk, hogy az elkövetkező időszakban is Te légy számunkra az első menedék. Bocsáss meg azért, hogy túl sok időt és figyelmet fordítottunk más dolgokra, hogy először az emberekre, az emberi okoskodásra figyeltünk, mielőtt hozzád jöttünk volna.

Segíts újra meg újra elgondolkodni azon, hogy mi is valójában a karácsony lényege. Köszönjük, hogy ezen az ünnepen is új életet, békét, reményt és örömet ajándékoztál nekünk. Köszönjük, hogy a mi gyengeségeinkben nyilvánul meg a Te erőd.

Segíts nekünk emlékezni nemcsak karácsonykor, hanem egész évben arra, hogy Krisztus a legnagyobb kincsünk, Ő a mi Emmánuelünk, a legértékesebb ajándékunk. Töltsön el minket az Ő Szentlelke örömmel, békével és irányítsa feléd a mi szívünket, elménket!

Köszönjük, hogy emlékeztetsz bennünket: nemcsak az ünneplés, hanem a rohanás és a pörgés időszakaiban is velünk vagy és soha nem hagysz el minket.

Köszönjük a mindennapi erőteljes jelenléted az életünkben, és azt, hogy biztosak lehetünk abban: a szívedben hordozol minket, a tekinteteddel kísérsz minket, és meghallgatod imáinkat, könyörgéseinket. Köszönjük, hogy pajzsként óvsz és vigyázol minket, és hogy biztosak lehetünk a Te gondoskodásodban.

Urunk, meghoztuk a döntést: hozzád akarunk tartozni, szorosan hozzád akarunk simulni, és azt akarjuk, hogy Te légy az első helyen a szívünkben, az életünkben! Nélküled biztosan kudarcot vallanánk, de mi azt akarjuk, hogy Te légy a mi reménységünk.

Köszönjük a Te gyógyító erődet, köszönjük, azt is, hogy elvezettél idáig, egy olyan új évig amelyben bizonyára sok kihívás és lehetőség vár ránk. De mi örömmel várunk mindent, amit még tartogatsz számunkra!

Szent Fiad, Jézus Krisztus nevében, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.

Ámen.

TÁMOGATOM

TÁMOGASSA MUNKÁNKAT!

Hasznosnak találta a fenti írást?

Ha igen, akkor kérjük, támogassa médiamissziónkat!

A honlapunkon, Facebook-oldalunkon megosztott üzeneteink és a Reggeli csendesség videóelmélkedés naponta több ezer emberhez jut el.

Segítsen nekünk továbbra is eljuttatni Isten szavát, a családról, a házasságról szóló örömhírt az emberekhez. Fennmaradásunkhoz szükség van az Ön adományára is!

Támogassa a Gyulafehérvári Főegyházmegye családirodáját még ma!

TÁMOGATOM