//Házaspárok Adventje 2017

Házaspárok Adventje 2017

Kedves Házaspárok! Egy adventi útra, egy páros kalandra hívunk meg benneteket. Naponta frissülő “adventi kalendáriumunk” célja, hogy a decemberi pörgésben vagy épp elcsendesedésben legyen egy olyan biztos pont, egy lehetőség, amelynek során mélyebben, bensőségesebben találkozhattok egymással.

“A Krisztus melletti tanúságtétel is megszilárdult köztetek. Így semmi kegyelmet nem nélkülöztök, amíg Urunk, Jézus Krisztus megjelenését várjátok, aki mindvégig megerősít titeket, hogy feddhetetlenek legyetek Urunk, Jézus Krisztus napján.” (1 Kor 1,6-8)

Advent a hála és a várakozás időszaka lehet számunkra. Tele vagyunk hálával a Jézusban kapott ajándékokért, mert nem nélkülözünk semmi kegyelmet. Gazdagok lettünk a tanításban és ismeretben, és megerősödtünk az iránta való bizalomban. Gazdagok lettünk Jézus Krisztus szeretetében, mert miénk az Atya kegyelme és békéje. Ez a gazdagság, amelyre különösen az adventi időben mindannyiunknak törekednünk kell.

Elmélkedéseteket, egy-egy szentírási rész vagy idézet, illetve egy-két elgondolkodásra késztető kérdés segíti. Mielőtt belevágtok, ígérjétek meg egymásnak, hogy együtt járjátok végig ezt az utat huszonkét napon át, Szentestéig! Ennek érdekében találjatok egy nyugodt órát, amelyben egyedül, csendben felelni tudtok a kérdésekre.

Ha tehetitek, írjátok le válaszaitokat egy külön erre a célra szánt füzetbe, akár szerelemeslevél formájában is. Ha már mindketten befejeztétek a válaszadást, cseréljétek ki a füzeteiteket, majd csendben, figyelmesen olvassátok végig egymás válaszait és csak ezután kezdjetek beszélgetni!

A leírtak kapcsán ne nyissatok vitákat, az a fontos, hogy egymást meghallgassátok, egymás mélységeit jobban megismerjétek. Ha reagálni seretnétek annak kapcsán, amit a társatok írt, mondjátok el, hogy mit éreztek annak kapcsán, amit olvastatok. Amit felismertetek, megtanultatok, kezdjétek el gyakorolni a mindennapi életben, a házasságotokban!

Ajándékozzátok meg egymást ezekkel az alkalmakkal. Adventi “utazásotok” ideje alatt Isten gazdagon árasszon el kegyelmeinek ajándékaival. Kertész Tibor

 

 

 

2017-12-24T10:06:53+00:00 2017. december 3.|2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. […] szeretne az utazásba bekapcsolódni IDE kattintva teheti […]

    • Kertész Tibor 2017-12-04 - 11:41 - Válasz

      Köszönjük a romkat.ro-nak a megosztást. 🙂

Hagyj üzenetet