Kedves Házaspárok! Az előző évekhez hasonlóan az  idei adventben is egy olyan útra hívunk benneteket, ami a az ünnep hetein keresztül vezet el az egymással és Jézussal való találkozáshoz. Az év utolsó hónapjának zajos pörgésében, vagy épp az elcsendesedés pillanataiban találjatok magatoknak egy olyan – térben és időben levédett – biztos pontot, ahol és amikor mélyebben, bensőségesebben találkozhattok egymással.

Ebben próbálunk segíteni az „adventi kártyáinkkal”, amelyeken egy-egy idézetet, gondolatot, illetve egy-két elgondolkodásra késztető, beszélgetést indító kérdést találtok.

Mielőtt belevágnátok a kétszemélyes kalandba, ígérjétek meg egymásnak, hogy együtt járjátok végig ezt az utat huszonkét napon át, Szentestéig!

Ha tehetitek, írjátok le válaszaitokat egy külön erre a célra szánt füzetbe, akár szerelmeslevél formájában is. Ha már mindketten befejeztétek a válaszadást, cseréljétek ki a füzeteiteket, majd csendben, figyelmesen olvassátok végig egymás válaszait és csak ezután kezdjetek beszélgetni!

A leírtak kapcsán ne nyissatok vitákat, az a fontos, hogy egymást meghallgassátok, egymás mélységeit jobban megismerjétek. Ha reagálni szeretnétek arra, amit a társatok írt, mondjátok el, hogy mit éreztek annak kapcsán, amit olvastatok. Amit felismertetek, megtanultatok, kezdjétek el gyakorolni a mindennapi életben, a házasságotokban!

Ajándékozzátok meg egymást ezekkel az alkalmakkal! Adventi „utazásotok” idején járjon veletek a szerető Isten, árasszon el gazdagon kegyelmeinek ajándékaival. Kertész Tibor