//Készítsünk helyet Istennek az életünkben!

Készítsünk helyet Istennek az életünkben!

“Nehéz szívvel tesszük ezt vagy azt” – szoktuk mondani akkor, amikor valamit nem szívesen, vagy nem szabad döntésből vállalunk. Igen, a szívünk valóban elnehezedik időnként a világi gondok és a túlpörgött életvitelünk miatt. A mi szerető mennyei Atyánk most virrasztásra, imádságra hív.

„Vigyázzatok hát magatokra, hogy el ne nehezedjen szívetek a tobzódásban és részegségben, s az élet gondjai között, és az a nap meg ne lepjen titeket hirtelen. …Virrasszatok tehát, és minden időben imádkozzatok, hogy megmeneküljetek mindattól, ami be fog következni, és megállhassatok az Emberfia előtt.’’ (Lukács 21,34-36)

Legyen az első adventi hét feladata a virrasztás és az imádság. Igyekezzünk úgy megélni ezeket a napokat, hogy „a szívünk el ne nehezedjen az élet gondjaiban”.

Készítsünk helyet Istennek az életünkben! Mindenekelőtt jelöljük meg azt az időt, amit napi rendszerességgel Jézussal töltünk kettesben, amikor zavartalanul beszélgethetünk vele az életünkről. Adjunk Istennek hitet az imáinkban, hűséget az elménkben, engedelmességet az akaratunkban, odaadást az életünkben, hálát a szívünkben. Szítsuk fel a vágyakozást magunkban Isten után!

„Ha vágyakozó szeretettel fordulunk Isten felé, akkor szívünkön is túlcsorduló mértékkel ajándékozza nekünk Lelkét és megújítja életünket.” (Simon András)

Határozzuk meg a házastársi ima idejét is, amikor a társunkkal együtt állunk az Úr elé, megosztva Istennel közös életünk mélységeit és örömeit. Amennyiben a lehetőségünk engedi, minden este imádkozzunk együtt gyerekeinkkel az adventi koszorú körül, teremtsünk csendet magunkban, beszélgessünk az Úrral! Ebben segíthet az alábbi „imaterv”:

DECEMBER 3 – HÉTFŐ – Fejezzük ki szeretetünket, ragaszkodásunkat! – „Szeretlek, Uram,mert…”
DECEMBER 4 – KEDD – Fejezzük ki imádatunkat! – „Dicsérlek téged, Istenem, mert…”
DECEMBER 5 – SZERDA – Adjunk hálát az Úrnak! – „Azt köszönöm neked, hogy…”
DECEMBER 6 – CSÜTÖRTÖK – Hallgassuk meg Isten nekünk szánt üzenetét! – „Bízzatok az Úrban örökkön-örökké, mert az Úr örök Kőszikla!” (Iz 26, 4)
DECEMBER 7 – PÉNTEK – Tartsunk bűnbánatot! – „Bocsásd meg, Uram, hogy…”
DECEMBER 8 – SZOMBAT – Fogalmazzuk meg kéréseinket! – „Arra kérlek, Uram, hogy…”

Imádkozzunk így:

Uram! Növeld szívünkben ezen a héten az utánad való szomjúságot! Add, hogy mindennél jobban vágyódjunk utánad! Ámen.

Kertész Marika

2018-11-29T14:30:17+00:002018. december 2.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet