LÉGY TE A CSALÁDOD PAPJA!

Egy olyan világban élünk, ahol a férfiasság, az apai hivatás komoly támadások kereszttüzében áll és nagyon sok férfi kimozdult, kiesett arról a helyről, ahová Isten őket helyezte. Egyik ilyen fontos feladata lenne – a család papjának lenni. De mégis mit jelenthet ez? Hogyan lehet betölteni ezt a hivatást?

A Szentírásból tudjuk, hogy a pap egy olyan személy, aki Isten és az emberek között áll, mint közvetítő, azért hogy a két fél kapcsolatát szolgálja. Amikor Isten Fia eljött ebbe a világba, akkor az egyik tisztsége az volt, hogy pap legyen, a tökéletes igazi Főpap, aki a Teremtő és az elveszett emberiség kapcsolatát helyreállítja. Ő ezt meg is tette, feltámadt a halálból, visszatért az Atyához, és azóta is ennek a kapcsolatnak a szolgálatában áll.

Jézus Krisztus példájából kiindulva mondhatjuk: a pap különleges személy, mert nem önmagáért él, és mert az egész élete áldozat és szolgálat. Isten tulajdonává vált, aki ebbe a hivatásba állította bele. Életének célja nem a karrierépítés, az önmegvalósítás, a pénzgyűjtés, az öndicsőítés, hanem az, hogy Istenért és a rábízottakért éljen.
Nehéz feladat? Valóban nem könnyű, de ha Isten tervét akarjuk megvalósítani, akkor nem a világ elgondolása szerint, hanem az Ő akarata szerint kell cselekednünk, döntéseket hoznunk.

E gondolatok jegyében hirdettük meg a hétvégi online hivatáserősítő alkalmunkat, november 28-án, szombaton, az esemény előadója Szénégető István-Barnabás családpasztorációs referens, a marosvásárhelyi Szent Család templom plébánosa volt.

Az esemény egy havonta megrendezésre kerülő online sorozat első alkalma volt, a férjek és édesapák visszajelzései alapján van igény további együttlétekre. Kertész Tibor

2020-12-28T08:12:46+02:002020. november 30.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet