Június 17-én Csíkszeredában tartottunk tanévzárót a „Boldogabb családokért” iskolai program önkénteseivel, számba véve az idei tanév örömeit, kihívásait. A találkozó keretében sor került a legszebb élmény megfogalmazására, de az örömök mellett a résztvevőknek lehetőségük volt arra is, hogy folytatva a megkezdett mondatokat, megosszák egymással nehézségeiket illetve reményeiket, vágyaikat a jövővel kapcsolatban.

Többek között ezek a mondatok hangzottak el:

„Annak örültem a legjobban, hogy…”: a fiatalok kitartóan jöttek a találkozókra, a házastársammal együtt tarthattuk a foglalkozásokat, a gyerekek érdeklődőek és őszinték voltak.

„Rossz volt az, hogy…”: kevés volt az egy óra, nem tudtuk a témát befejezni az időhiány miatt, egy-két diák nagyon elutasító volt, nem figyeltek egymásra a fiatalok.

„Azt szerettem volna, ha…”: több családórát tarthattunk volna, több fiatal vett volna részt ezeken az alkalmakon, az osztályomban több gyümölcsét láttam volna a családóráknak.

„Azt remélem hogy, …”: a munkánknak eredménye lesz, hogy a férjem is tud velem együtt jönni az órákra, lesznek új önkéntesek, akik bekapcsolódnak ebbe a szolgálatba, így több fiatal részesülhet belőle.

Egyetértettünk abban, hogy bár nincsenek mindig látványos gyümölcsei a munkánknak, a fiataloknak szükségük van ezekre a foglalkozásokra, érdemes folytatni, mert a maga idejében majd beérik a termés. Kertész Marika