Készülünk a szeptember végén házaspárok számára felkínált lelki hétvégére. A feleségek és édesapák, illetve a feleségek és édesanyák hétvégéin több résztvevő is jelezte: szükség lenne egy olyan családpasztorációs programra, ahol nemcsak külön-külön, hanem házaspárként is Istenre hangolódhatnának, együtt haladnának a lelki fejlődés útján.

A Családpasztorációs Központ által több éven át megszervezett őszi családkonferenciák hagyományát folytatva ezúttal egy kissé más formában tervezzük ezt a hétvégét, amelyet a csíksomlyói Jakab Antal Házban szerveznénk meg szeptember 21-e és 23-a között.

Meghívottunk Uzsalyné dr. Pécsi Rita közismert neveléskutató, pedagógiai szakértő, művészetpedagógus lesz, aki 1991 óta férjével együtt a Schönstatt-családmozgalom tagjai. Szakterülete a személyiség hatékony fejlesztése, az érzelmi intelligencia humán tőkévé alakítása, hitvallása szerint a tanítás-nevelés célja nem csupán ismeretátadás, hanem az életet alakító tudás és tapasztalatot átadása. Zenét, retorikát, pedagógiai pszichológiát, stratégiai és projekt-menedzsmentet, üzleti kommunikációt, általános és szakdidaktikát, neveléstant, nevelés- és módszertant is tanult és tanított, és hasonlóképpen nevelési, önnevelési, életvezetési témájú előadásokat tart férjével együtt. (Fotó: Gyulai Hírlap)

A házaspárok hétvégéjére közel 70 házaspár jelentkezett be, a regisztráció szeptember 10-én lezárult!