A Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának szervezésében  a 2017-2018-as tanév lezárásaként két helyszínen, Csíkszeredában és Kézdivásárhelyen tartottunk tanévzáró együttlétet a “Boldogabb Családokért” Családi Életre Nevelés (CSÉN) iskolai program önkénteseinek. A résztvevőknek lehetőségük nyílt megosztani egymással a tanév során megélt örömeiket és kudarcaikat.

A találkozókon végkövetkeztetésként azt fogalmaztuk meg, hogy a mi dolgunk az, hogy imáinkkal kísérve a gyerekeket, fiatalokat “megtegyük, amit meg tudunk tenni, hogy Isten is megtehesse azt, amit mi már nem tudunk megtenni”.

ÖRÖMEINK

„ Jó volt látni az érdeklődő tekinteteket, tapasztalni az aktív részvételt, együtt készülni a párommal. Az is lendületet adott, hogy örömmel vártak minket a gyerekek.”

„Lehetőségünk nyílt ezáltal a tapasztalatunk és a tudásunk átadására. A fejlődő társadalom részesei lettünk.”

„Olyan témákról beszélhettünk, amit máshol nem hallanak a diákok. Tévhiteket tudtunk megváltoztatni pl. a szexualitás kapcsán.”

„Nyitottságot, őszinteséget tapasztaltunk a diákok körében. Kifejezték hálájukat és köszönetüket.”

„Pozitív visszajelzéseket kaptunk a szülőktől.”

„Öröm volt számunkra, hogy a lányunk osztályába mehettünk foglalkozásokat tartani, ahol nyitottságot tapasztaltunk a gyerekek részéről.”

„Jó volt, hogy a házastársammal együtt készültünk és tartottuk ezeket az órákat, ezáltal a kapcsolatunk is erősödött.”