Kapcsolódó cikkek

SZERELMES JÁTÉK A HÁZASSÁG HETÉRE

Idén a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központja játékos feladatsorral készült a házasságot központi helyre állító tematikus hétre. A Házasság Hetén ezúttal nem kalandtúrára, hanem „szerelmes csapatjátékra” hívjuk a házaspárokat az idei mottó jegyében. Emellett az év

SIKERES VOLT A SZERELMES KALANDTÚRÁNK

Nagyon örülünk, hogy ekkora érdeklődés volt a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ által idén ajánlott Szerelmes Kalandtúra iránt. A Házasság Hete előtt huszonhat házaspár regisztrált a „játékba”, közülük hét pár küldött beszámolót és fényképeket. Közülük sorsoltuk ki a

SZERELMES KALANDTÚRA

„Randevú egy életen át” - ez a mottója az idei Házasság Hetének. Ebből az alkalomból a házaspárok, a Szerelmes Kalandtúra keretében TÍZ RANDEVÚ-ÖTLET közül választhatnak. Kiváló lehetőség ez, hogy a mindennapos rutinból kiszakadva újra megerősítsék

Várjuk beszámolóitokat a Szerelmes Kalandtúráról

Kedves házaspárok! Véget ért a Házasság Hete, amelyet idén is lelki élményekben gazdag rendezvényekkel, programokkal ünnepelhettünk meg. Több mint egy héttel ezelőtt Szerelmes Kalandtúrára hívtunk meg benneteket, amelynek keretében kapcsolaterősítő feladatok elvégzése által időtöket, önmagatokat ajándékozhattátok társatoknak.

Ismertető

Mi is a Házasság hete?

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A Házasság hetét mára már 4 kontinens 21 országában ünneplik. Főegyházmegyénkben 2012 óta szervezzük meg az ehhez kapcsolódó programokat.

A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

A Házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat.

Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok
miatt megszakadt.”

Bátorítunk minden templomi közösséget, plébániát, hogy saját programokkal, előadások tartásával, házaspáros alkalmak szervezésével csatlakozzanak a mozgalomhoz. Biztatunk minden házaspárt, hogy ezen a héten keressenek alkalmat arra, hogy az egymás iránti szeretetüket és elköteleződésüket megerősítsék.

A Házasság hete eddigi erdélyi programjainak összefoglalása a már működő hazassaghete.ro oldalon található, ahol igyekszünk az eddig megvalósult eseményeket, rendezvényeket bemutatni, ötleteket adni a házasság megünnepléséhez…nemcsak a Házasság hetében.

Ünnepeljük meg házasságunkat! Imádkozzunk boldog, elkötelezett, sikeres, tartós, szentségi házasságokért, amelyekben Isten segítségével nő és férfi egyaránt a helyén van és boldog.

“A házasság hete a hűség, az egymás iránti figyelem, a gyengédség, a humor és a derű felfedezésére hív, a legfontosabb üzenete a bátorítás: mindenkinek megvan a lehetősége megtalálni élete társát, és megtalálni a megújulást, a szenvedélyt.”

Fülöp Kinga, Csíkszentdomokos
Részletek az eseménynaptárban