//TISZTA SZERELEM? ISTENNEL LEHETSÉGES!

TISZTA SZERELEM? ISTENNEL LEHETSÉGES!

Októberben az egész Kárpát-medencében – immár 11. alkalommal – több helyszínen is tartanak imaestet, amelyen fiatalok tesznek tanúságot kortársaiknak a tiszta szerelem értékéről. Budapesten rendszerint az Örökimádás-templomban a Nyolc Boldogság Közösség szervezésében tartják meg ezt az estét egy ünnepi szentmise keretében. A liturgia után tanúságtételek hangzanak el a tiszta szerelemről, amit szentségimádás és közbenjáró ima követ.

Mit jelent, hogy a mai fogyasztói szexualitás hullámzó tengerén a tiszta szerelem, a tisztaság vizére lépünk? Hogyan tudunk megkapaszkodni Istenben, még ha el is kezdünk süllyedni? Ezekre a kérdésekre keresik a választ évről évre az imaest szervezői. A kérdésekre nem mindig van konkrét felelet, ám a fiatalok társaik tanúságtételének köszönhetően jó kiindulópontokat kaphatnak, láthatják, hogy lehet az árral szemben úszni.

A tavalyi budapesti imaalkalmon Roska Péter az újpesti Szent József templom plébánosa elmondta: „a tiszta szerelmet kereső fiatalokra furcsán néznek, furcsa kérdéseket tesznek fel nekik mások, még közösségi társaik, édesanyjuk, sőt, olykor a gyóntatójuk is. Ám a »relativizmus diktatúrájában« (XVI. Benedek pápa szerint) fontos megismerni a tiszta tanítást. A fiatalok sokszor törékenyek, tapasztalatlanok, olykor talán maguk is azt gondolják: ez szinte lehetetlen. Mégis, vannak olyan fiatal párok, akik elindult az úton, és váratlan kegyelmeket kaptak, közelebb kerültek Istenhez.”

Idén a Gyulafehérvári Főegyházmegyében, több helységben is összegyűlnek a fiatalok a tisztaságért imádkozni, Isten tervét keresni az életükre nézve.

Kolozsváron október 15-én 20 órától a Szentlélek-kápolnában tartották meg a tisztaság imaestet.

A csíkszeredai Segítő Mária Kollégiumban október 17-én, csütörtökön este 19.30 órakor lesz a Tiszta szerelem imaest tanúságtétellel és szentségimádással.

Marosvásárhelyen a remeteszegi plébánia szervezésében október 19-én, szombaton este lesz imaest a tisztaságért.

Ugyancsak október 19-én, szombaton 18 órakor a kézdivásárhelyi Boldog Özséb templomba hívnak és várnak minden érdeklődő fiatalt, akik keresik, élik, akik újra szeretnének kezdeni, vagy tanúságot szeretnének tenni a tiszta szerelem értékéről. Szeretettel várják azokat a szülőket is, akik imádkozni szeretnének gyermekeik lelki tisztaságáért. Kertész Tibor

2019-10-25T15:32:53+02:002019. október 17.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet