Projekt leírás

Főegyházmegyei családos tábor

Egy jó alkalom a családjaink számára, hogy találkozzanak egymással egy olyan program keretében, ahol lehetőségünk van az elcsendesedésre, az Istennel való kapcsolatunk ápolására, párkapcsolataink építésére, bensőséges és vidám együttlétre, kikapcsolódásra és pihenésre, s mindez szeretteinkkel, barátainkkal együtt, velük egységben. Ezek a tábori együttlétek segítenek bennünket abban, hogy házastársi kapcsolataink elmélyüljenek, családi életünk pedig bensőségesebbé váljon.

Ezen kívül a tábor ideje alatt számítani lehet lelkigyakorlatos együttlétre társunkkal, más házaspárokkal, előadásokra, tapasztalatok megosztására, tanúságtételekre, csoportos beszélgetésekre. Gyermekeink számára korcsoportok szerint élményszerű találkozást igyekszünk biztosítani a Szeretettel, Istennel. Miközben igazi nyári és vakációs hangulatot biztosítunk számukra, katekézis és játékok keretében ismerkednek a keresztény élettel. Egy csendes, zöld erdőszélre, kirándulásra, friss levegőre, sok vidámságra, játékra, táncházra, éneklésre, rengeteg beszélgetésre és minden egyéb jóra is lehet számítani, ami belefér. Továbbá lehetőség kínálkozik magánbeszélgetésre lelkésszel vagy segítőnővérrel.

„Szomjazva érkeztünk a táborba, itt úgy éreztük, hogy egy oázisban vagyunk, ahol sikerült szomjunkat oltani, és amikor a sivatagba kellett visszaindulnunk, már tartalékot is tudtunk magunkkal vinni, abban a reményben, hogy szomjazó embertársainknak is tudunk átadni belőle.” (Barabás Mózes és Enikő, Székelyudvarhely)„Nagyon jó volt találkozni a családokkal, látni azt a sok gyermeket, beszélgetni, érezni, hogy mindenkinek mennyire fontos Isten. Ez az, ami igazán összekapcsolt és örömmel tölt el, hogy a mai világban van sok keresztény család, akinek fontos Jézus követése. Erőt, reményt ad ez nekünk és vágyat, hogy hitünk erősödjön, dolgainkat Istenre tudjuk bízni.”

Kovrig család, Nyárádszentlászló

„Nagyon szép és hasznos tapasztalat volt számunkra ez a tábor. A kettőnk kapcsolatának is jót tett, hiszen jutott időnk egymásra, sokat beszélgethettünk, még bensőségesebb, még meghittebb lett a kapcsolatunk, még közelebb kerültünk egymáshoz, sikerült még jobban kifejezni és éreztetni egymással a szeretetünket. Különösen jó volt együtt lenni a többi családdal is, beszélgetni velük, közel kerülni hozzájuk, játszani a gyerekekkel, kicsit látni a jövőnket… 🙂 Mindemellett kikapcsolódhattunk, pihenhettünk és a környék szépségében is gyönyörködhettünk. Ennél szebb nyaralást el sem tudnánk képzelni!”

Nagy család, Sepsiszentgyörgy

„Rengeteg élménnyel érkeztünk haza, a gyerekeink gyakran emlegetik a délelőtti foglalkozásokat, a kirándulást, a “gyerekmisét”, a családos szentségimádást stb. A két nagyobb gyerekünk egyre az ott hallott “vidám” énekeket ismételgeti. Ránk, szülőkre, az előadások és az azt követő páros, illetve kiscsoportos beszélgetések, a közös imák (mise, szentségimádás) voltak a legnagyobb hatással.”

Máté család, Székelyudvarhely
Részletek az eseménynaptárban