Kapcsolódó cikkek

Ismertető

A Szerdai pár-beszélgetés sorozat 2014. decemberében indult el Marosvásárhelyen a  Családpsztorációs Központ  és a Fa-milia Centrum Egyesület szervezésében , a katolikus és református egyetemi lelkészségek támogatásával.

A havi egy alkalommal, a hónap első szerdáin tartott beszélgetésekkel a család, a házasság erősítése a célunk, de szólunk a még vagy már nem házasságban élőkhöz is, fiatalokhoz vagy egyedülállókhoz is. A témák a családi élet különböző területeit,  a gyermeknevelés  kérdéseit,  az útkereső fiatalok vagy a családi problémákkal küzdők párkapcsolati témáit is érintik.

A találkozások helyszíne is különleges,  egy keresztény kávéház, ugyanakkor kenyérüzlet is, mely találkozóhely, beszélgetősarok  a város lakóinak, a környékbeli iskolában megforduló szülőknek és diákoknak egyaránt. Neve is -Ama Deus- azt mutatja hogy itt a mindennapi élet találkozik az Isten ingyenes szeretetével.

Ezzel a kezdeményezéssel mintegy ajtót nyitunk a világ felé, a programot a rádióban, sajtóban is meghirdetjük, éppen azért hogy a témára nyitott, kiváncsi vagy kereső személyek érezhessék, hogy itt különböző szempontok, vélemények tatálkozhatnak, ugyanakkor bárki tehet fel kérdéseket vagy keresheti a saját válaszait az előadók, illetve a többi résztvevő segítségével.

A beszélgetések másik célja a “szakmai” területek találkozása: a különböző felekezetű lelkészek és az Istennel való kapcsolatról is valló személyek mellett jelen vannak a pszichológia, orvostudomány, pedagógia testi és leki egészséget szolgáló szakemberei  valamint olyan személyek, akik a mindennapi életben is hangsúlyosan kapcsolódnak az adott témához. A kezdeti felvezetők, rövid előadások után meghívottaink egy közös beszélgetésre, párbeszédre, és továbbgondolásra hívják a résztvevőket is.