👁‍🗨 1 834

November 19-én, szombaton lelkinapra várjuk a házaspárokat a csíksomlyói Jakab Antal Házba. A lelkinap vezetője Gegő Julianus OFM, mottója: „Népem békés otthonban lakik.” (Iz 32,18) A rendezvényre már lehet jelentkezni. REGISZTRÁCIÓ ITT!

Isten nagy ajándéka, amikor a házasságainkban béke és szeretet lehet, de még a keresztény házaspárok életéből is néha hiányzik a békesség. János evangéliumában olvashatjuk, hogy Jézus Krisztus megígérte: „Békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek. Nem úgy adom nektek, ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjék szívetek és ne féljen.” (Jn 14,27)

Olyan időket élünk át, amikor nehéz megtalálni a békét. Néha megpróbálhatjuk uralni külső vagy belső, átmeneti vagy állandó békességünket azáltal, hogy saját kezünkbe vesszük a dolgainkat, menekülünk a békétlen helyzetek elől, vagy – jobb lehetőség híján – beleragadunk, sőt belegabalyodunk az aggodalomba, a szorongásba.

Isten szeretné, ha tudnánk, hogy bár az evilági békét valóban nehéz megtalálni és megtartani, az Ő tökéletes békéje mindig elérhető a számunkra.

Amikor napról napra és pillanatról pillanatra állhatatosan Isten fele fordulunk az elménkkel, és mindennél jobban megbízunk benne, akkor nem csak azt a békét fogja megadni, amit keresünk; megvan a hatalma, hogy a valódi béke állapotában tartson, bármi történjék is velünk.

Egy ilyen, a békesség forrását kereső, egyházi évet záró, de már az adventi időre is készítgető, elcsendesedésre bátorító lelkinapra hívjuk a házaspárokat 2022. november 19-én, szombaton a csíksomlyói Jakab Antal Házba, hogy kissé lelassulva, kiszakadva a hétköznapi rutinból, a mindennapi pörgésből, a csendben találkozhassanak Istennel, egymással.

A lelkinapunk vezetője Gegő Julianus gyergyószárhegyi ferences szerzetes, lelkivezető, a fiatal örökfogadalmasok kísérője lesz, aki majd segít, hogy a Szentírás szavai mozgásba hozzák az életünket, az Istenbe vetett hitünket, és megnyissák bennünk a belső béke forrásait.

A lelkinapról további részleteket ITT TALÁLTOK! Szeretettel várunk minden házaspárt!

Kertész Tibi és Marika

TÁMOGATOM

ADOMÁNYÁVAL MISSZIÓNKAT SEGÍTI

Ha teheti, támogassa a munkánkat. Köszönjük!

TÁMOGATOM