Családpasztorációs szakmai napra hívjuk az érdeklődőket: házaspárokat és a házaspárok felé szolgáló paptestvéreket, szerzeteseket, június 10. szombaton 9-16 óráig a Marosvásárhelyi Szent Család templomba és közösségi házba.

Regisztálni itt lehet.

Az alkalom témái:

Biblikus-teológiai alap ismeretek ahhoz, hogy tudjunk önállóan is gondolkodni házasságról, családról… hogy lássuk, miért olyan fontos a házasság, a család Isten tervében és hogy miért főként ezt támadja a Gonosz napjainkban.

Feltárjuk és magunkhoz közel engedjük, hogy értelemmel és szívvel egyaránt értsük az Egyház tanítását házasságról, családról. Meg fogunk ismerkedni néhány egyházi dokumentummal, köztük a 21. századi családpasztoráció alapkönyvét jelentő két egyházi megnyilatkozással: a Familiaris Consortio illetve Amoris Letitia c. dokumentumokkal, melyek alapszövegek a jelenlegi munkánkban.

Csatlakozz Te is! Regisztráció itt.

Részt vehetnek lelkipásztorok, szerzetesek, házaspárok, jegyespárok vagy egyedülállók is, akik érdeklődnek a téma iránt vagy indítást éreznek egy családpasztorációs átfogó szolgálatban önkéntes részt vállalni.