👁‍🗨 339

A budapesti Rózsafűzér Királynője plébánián november 8-án és 9-én zajlott az animátor házaspárok képzését megalapozó tapasztalatcsere-sorozat őszi találkozója. A gyulafehérvári római-katolikus főegyházmegye családpasztorációs bizottságát Szénégető István marosvásárhely-remeteszegi plébános, a családbizottság titkára, Török Bernadett irodavezető képviselte, illetve György Attila és Ida Szentegyházáról, Kelemen Levente és Zsóka Karcfalváról, Kertész Tibor és Marika Kézdivásárhelyről, Molnár Izabella Marosvásárhelyről.

A találkozó során az erdélyi főegyházmegyéből érkezett házaspárok a Nagy Károly esperes-plébános és munkacsoportja által vezetett budapesti plébánia életébe pillanthatnak be, a plébániai szolgálattevők beszámolóiból és az azt követő beszélgetések nyomán ízelítőt kaphattak a helyi családpasztorációs gyakorlatból.

– A családpasztorációnak mind plébániai, mint egyházmegyei szinten megvannak a sajátosságai, és a kettőnek egy élő egybehatására és kölcsönösségére van szükség ahhoz, hogy a családok igazi támaszt kaphassanak, ugyanakkor általuk a plébániák is élővé váljanak. A család és az Egyház egymás számára modellek, de a tervrajz Isten csodálatos kezének műve – ezt kell értelmezni, megérteni és életre váltani – mondta el a találkozó kapcsán Szénégető István, a családbizottság titkára, hozzátéve: a főegyházmegyét képviselő csapat sok személyes, baráti találkozással, igazi élménnyel gazdagodott, mindezt az animátor házaspárok képzésre gyűjtött igazi kincsként kapták Istentől és az Egyháztól.

A tapasztalatcsere-sorozatot és az animátor házaspárok képzését az Európai Unió Erasmus+ nemzetközi programja támogatja.

TÁMOGATOM

ADOMÁNYVAL MISSZIÓNKAT SEGÍTI

Ha teheti, támogassa a munkánkat. Köszönjük!

TÁMOGATOM