ANYA-LÁNYA LELKINAP 2022

KEDVES LÁNYOK, ÉDESANYÁK!
„Bocsáss meg néki jó szívvel, legyen lelkedben béke, s bensőd szeretet tölti fel, és mindez már megérte.” (Aranyosi Ervin)
Tedd meg te az első lépést! – ennek a mottónak a jegyében hívunk benneteket ebben az évben is kapcsolatépítő lelkinapra 2022. október 29–én Gyergyószentmiklósra, a Szent István Plébániára.
Egy jó lehetőség arra, hogy a kapcsolatotokat megerősítsétek, és egymáshoz való ragaszkodásotokat kifejezzétek, hogy olyan dolgokról beszélgessetek, amelyekre amúgy, a mindennapok forgatagában, nem mindig találtok alkalmas időt.
„Legyetek egymás iránt jóindulatúak, könyörületesek, és bocsássatok meg egymásnak.” (Ef 4,32) – így szólít fel mindannyiunkat Szent Pál apostol az efezusiakhoz intézett levelében. Tudjuk, hogy a megbocsátás nélkülözhetetlen a családi kapcsolatokban. Ez az, ami lehetővé teszi, hogy legyőzzük haragos, keserű vagy bosszúvágyó érzéseinket. Ezáltal megakadályozhatjuk azt, hogy a sérelmek felhalmozódjanak és mély ellentéteket szüljenek. Általa begyógyulhatnak a lelki sebeink, és megkapjuk azt a békességet és szeretetet, melyet egyedül Isten adhat meg.
Miért éri meg megbocsájtani? Melyek a hiteles megbocsátás feltételei? Mik lehetnek az elősegítői és akadályai? Hogyan kérjünk bocsánatot? – ezek azok a kérdések, amelyekre választ keresünk a lelkinapon.
Olyan anya-lánya párosok jelentkezését várunk, akiknél a lányok már elmúltak 14 évesek, de nem idősebbek 23 évesnél.
TERVEZETT PROGRAM:
1. Előadás (Kertész Marika, a Gyulafehérvári Főegyházmegye családirodájának munkatársa)
2. Tanúságtételek
3. Páros együttlét
4. Kézműves műhely
5. Szentmise
RÉSZVÉTELI DÍJ: 150 lej/pár. Ebédelni egy közeli vendéglőbe megyünk, az étkezés várható értéke 20-25 lej/személy. Ezt ott helyben kell majd kifizetni.
A REGISZTRÁCIÓ HATÁRIDEJE: 2022. október 17. Csak azok jelentkezését tudjuk figyelembe venni, akik a részvételi díjat (150 lej) átutalták. SZÁMLAADATAINK: Oficiul Pastoral Arhidiecezan pentru Familii – Cod fiscal: 27225935 – Cod IBAN: RO48 RNCB 0193 1174 7099 0001, BCR Central Tg. Mureș
A lelkinap szombaton 10 órakor kezdődik és 18 órakor ér véget. Bejelentkezni az alábbi elektronikus űrlap kitöltésével lehet. Szükség esetén információ a kertesz.maria@csalad.ro e-mail címen, vagy a 0743 152 008-as telefonszámon kapható.

REGISZTRÁCIÓ

Dátum

okt 29 2022

Idő

10:00 - 18:00
Gyergyószentmiklós

Helyszín

Gyergyószentmiklós
Szent István Templom

Szervező

Családpasztorációs Bizottság.
Telefonszám
0743 152 008 (KERTÉSZ MARIKA programszervező)
Email
kertesz.maria@csalad.ro
Weboldal
http://www.csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top