Apa-lánya lelkinap

Egy újabb év eleji lelki töltekezésre várjuk az édesapákat és lányaikat – ezúttal Székelyudvarhelyre. A lelkinapot a Segítőnővérek Kongregációja és a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezi. 

Az apa és a lánya közötti szinte misztikus kapcsolat különleges, egyedi és meg nem ismételhető, ugyanakkor nagy hatással van a gyermek életére. Az édesapa jelenti a kislánya számára a szeretetet, a biztonságot, a törődést.

Kettejük szeretetteljes kapcsolata mintája lehet egy későbbi jó párkapcsolatnak, az édesapai minta a lánya istenképét is befolyásolhatja. Az apák ugyanakkor talán egy kicsit jobban ragaszkodnak a lányukhoz, azért is, mert a lányok sokkal könnyebben mutatják ki a támogatásukat és az érzéseiket irántuk, mint a fiúk.

A lány önbecsülése és magabiztossága összefügg az apjához fűződő viszonyával. Az apa példája, jelenléte megmutathatja, hogy a családon kívüli világ nem annyira rémisztő. Az édesapák közvetítik számukra a férfiszerepeket, tőlük tanulják meg a lányok elsősorban a férfiakhoz való kötődés mintáit.

Ennek a különleges kapcsolatnak az erősítésére, mélyítésére, gyógyítására szerveződnek a Gyulafehérvári Főegyházmegyében immár negyedik éve az apa-lánya lelkinapok a Segítőnővérek Kongregációja és a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ összefogásával.

A legközelebbi ilyen eseményre január 27-én, szombaton kerül sor Székelyudvarhelyen, a Kis Szent Teréz plébánián, „Dönts-vállald!” mottóval. A lelkinapra az édesapákat 14 év fölötti lányukkal együtt várjuk.

Szükséges hoznivalók: ünnepi báli ruha (akár népviselet), egy tányér süti és egy-egy adag jókedv. A Kis Szent Teréz plébánia (Forrás utca 2 sz.) közelében korlátozott a parkolási lehetőség!

A nap költsége: 80 lej / apa-lánya

A lelkinapra előzetes bejelentkezés szükséges, amely az alábbi elektronikus űrlap kitöltésével lehetséges. További információkért hívják a 0748 663 201-es telefonszámot.

BEJELENTKEZÉS

[quform id=”5″ name=”Apa-lánya lelkinap”]

A rendezvény plakátja

 

 

Dátum

jan 27 2018

Idő

09:00 - 20:00
Székelyudvarhely

Helyszín

Székelyudvarhely
Kis Szent Teréz Plébánia

Szervező

Segítő Nővérek és Családpasztorációs Központ
Telefonszám
+40 748 663 201
Email
kertesz.tibor@csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top