Apa-lánya lelkinap

Újabb év eleji lelki töltekezésre várjuk az édesapákat és lányaikat – ezúttal Sepsiszentgyörgyre. A Családpasztorációs Központ által szervezett lelkinap témája a tisztaság.
Ha egy kislánynak az édesapjával való kapcsolata bizalomra épült, később megbízik a közeledő férfiakban. Azt fogja érezni, hogy bátran kifejezheti érzéseit, hisz biztonságban van. Ezzel szemben, akinek hiányzott mindez, az nem tud bizalmat érezni, folyamatosan ellentmondásba kerül önmagával, megkérdőjelezi, hogy valóban jó szándék vezérli-e a másikat. A beszélgetések során egy férfi képes objektív képet nyújtani a lányának, amiből a helyes önismeret táplálkozni tud.
Minden, amit egy felnőtt apuka képvisel, azt adja át követendő, vagy pont ellenkezőleg, nem követendő példaként a lányának. Mert az apa az első szerelem. Olyan férfit szeretne tudat alatt a felnőtt kislány, mint az apukája, hisz számára Ő a hős, a minden, a tökéletes, és Ő tökéleteset akar.
A kislány végig nézi, hogyan bánik az anyukájával az apukája. Az lesz a természetes, a követendő, és mindenekelőtt azt a viselkedést tanulom meg az anyukámtól, ahogyan abban a kapcsolatban viselkedni lehetséges.
A lányok figyelnek és talán csak magukban, de kérdeznek is. Hogy viselkedik az apukám, mint férfi? Milyen a külleme, a jelleme? Milyen a nőkhöz való hozzáállása? Hogyan beszél a nőkről – akkor, amikor otthon van, de akkor is, amikor a barátai között van? Besegít a háztartásban, munkamániás, vagy tele van függőséggel? Szóvá teszi, ha túl kihívó az öltözetem? Bárcsak szólna ilyenkor. Vagy már ennyire nem érdeklem? Meddig mehetek el a fiúkkal, édesapám mit közvetít felém a tisztaságommal kapcsolatban?
Ezekről, és még sok más hasonló témáról lesz szó a lelkinap során. Kiscsoportos munka is lesz, de lehetőség lesz sétálni is kettesben. Emellett más kapcsolaterősítő meglepetések is várnak a résztvevőkre. A lányok számára a korhatár: 14-18+
Szükséges hoznivalók: kényelmes öltözet nappalra, estére ünnepélyes, báli ruha (akár népviselet is) és egy nagy adag jókedv.
A nap költsége: 60 lej / apa-lánya
A lelkinapra előzetes bejelentkezés szükséges január 15-e estig, amely az alábbi elektronikus űrlap kitöltésével lehetséges. További információkért hívják a 0748 663 201-es telefonszámot.

[quform id=”28″ name=”2020 Apa-lánya lelkinap”]

A RENDEZVÉNY PLAKÁTJA:

 

Dátum

jan 18 2020

Idő

09:00 - 22:00
Sepsiszentgyörgy

Helyszín

Sepsiszentgyörgy
Szent József Plébánia

Szervező

Családpasztorációs Bizottság..
Telefonszám
0748 663 201 (KERTÉSZ TIBOR programszervező)
Email
kertesz.tibor@csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top