Családos zarándoklat a hivatások évében

Idén a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyében a hivatások éve van. Ez jó alkalom, kegyelmi idő arra, hogy a különböző életállapotban megélt hivatásunkat letisztázzuk magunkban. Az idei pasztorális év mottója egy, a Jeruzsálembe induló Jézus tettein és tanításán fellelkesedő ismeretlen zarándok kijelentése: „Követlek téged, bárhová mész” (Lk 9,57)
A pasztorális évet megnyitó üzenetében Jakubinyi György érsek kiemelte: „kövessük mi is az Úr Jézust, legyen az imánk fő gondolata a neki kimondott igen. Ebben a boldogságos Szűzanya és a szentek sokasága előttünk jár. Az út kitaposott, csak járni kell rajta.”
Mint ahogyan Szent Pál is biztatja Timóteust: „Ezért figyelmeztetlek, éleszd fel magadban Isten kegyelmét, amely kézföltételem folytán van benned. Hiszen Isten nem a csüggedtség, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk” (2Tim 1,6-7). Ez mindannyiunknak szól, azért hogy tudatosítsuk magunkban: a hivatás kegyelmét lángolva kell őrizni, és azt mindig táplálni – emelte ki a gyulafehérvári érsek.
Főegyházmegyénkben a hivatások évében, a Szűzanya születése napját megelőző szombaton, szeptember 7-én, a házaspárok és a családok hivatásuk megerősödése reményében a csíksomlyói Segítő Szűzhöz zarándokolnak. A program a Magyar Kormány támogatásával valósul meg, az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért felelős államtitkárság által.

A Gyulafehérvári Pasztorációs Iroda és a Családpasztorációs Központ által szervezett zarándoklat az előző tervektől eltérően NEM FITÓDRÓL, hanem CSÍKSZEREDA KÖZPONTJÁBÓL indul.
Ha kedvező az időjárás, és nem esik az eső, a Szabadság térről, Márton Áron püspök szobrától indulunk 9:30-kor. Onnan gyalogosan zarándokolunk  a Kossuth Lajos-, Márton Áron- és Szék-utcák járdáin haladva a csíksomlyói kegytemplomig (parkolás: a környező utcákban, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium bentlakása mögötti parkolókban)
Ha esik az eső az indulás 10 órakor lesz a kegytemplomhoz vezető Szék utcából, a „Csíksomlyó” feliratú táblától, a haranglábtól. (parkolás: a Haladás-, Sarkadi Elek-, Szék II. utcákban és más környékbeli utcákban) 
Közben imádságban, énekelve kérjük Isten segítségét és áldását családjainkra, hálát adunk a házas hivatás kegyelmeiért. 
A zarándoklat csúcspontja a kegytemplomban a Pál József Csaba temesvári püspök által celebrált szentmise lesz, mely 11:30-kor kezdődik. Ezt követően a Szent István Otthonba ebédre hívjuk a résztvevőket, majd ebéd után Péter Berci és Júlia háromgyermekes székelyudvarhelyi házaspár tanúságtételét hallgathatjátok meg, majd kiscsoportos beszélgetés, megosztás következik. Mindeközben az óvodás, kisiskolás, illetve serdülő gyermekeiteknek foglalkozásokat szervezünk.
A program után, aki szeretne, részt vehet az elsőszombati Mária-köszöntőn, amely 17 órakor engesztelő imaórával kezdődik, majd 19 órakor szentmisével és gyertyás körmenettel zárul.
Ez úton is szólítjuk, mozgósítjuk a házasságot és családokat támogató egyházmegyei mozgalmakat, lelkiségi csoportokat. Velük összefogásban hívjuk a főegyházmegye egész területéről a házaspárokat és a kis- és többgyermekes családokat egyaránt, sőt a nagyszülőket, a tágabb családot, a házas hivatást támogatókat is, hogy kapcsolódjanak ehhez az egyházmegyei eseményhez. 
A ZARÁNDOKLATON SZERETNÉNK EBÉDET BIZTOSÍTANI A RÉSZTVEVŐ CSALÁDOKNAK, EZÉRT KÉRTÜK, HOGY REGISZTRÁLJANAK. A BEJELENTKEZÉST SZEPTEMBER 4-ÉN LEZÁRTUK!
A rendezvény plakátja:

Program (esemény "órarendje")

09:30 - 11:15
Indulás a csíkszeredai Szabadság térről, Márton Áron püspök szobrától
11:15 - 11:30
Felkészülés a szentmisére
11:30 - 12:45
Ünnepi szentmise a kegytemplomban
13:00 - 14:00
Ebéd
14:00 - 17:00
Csoportfoglalkozások, lelki program

Dátum

szept 07 2019

Idő

10:00 - 17:00
Csíksomlyó

Helyszín

Csíksomlyó

Szervező

Családpasztorációs Bizottság
Email
iroda@csalad.ro
QR Code

2 hozzászólás

  1. Fazakas Teréz 2019-09-05 - 17:27- Válasz

    A Fokolare mozgalom részől 15 házaspár + 12 kisgyerek + felcsaladok vannak vagy 10 én veszünk részt a zarándoklat.

    • Kertész Tibor 2019-09-05 - 18:48- Válasz

      Köszönjük szépen az értesítést, szeretettel várunk!

Hagyj üzenetet

Go to Top