Feleségek és édesanyák lelki hétvégéje

Március 6-8. között tizenkettedik alkalommal szervezzük meg a feleségek-édesanyák lelki hétvégéjét a csíksomlyói Jakab Antal Házban, amelynek mottója az idén: Asztalt terítesz és táplálsz engem. Rendezvényünk témájával a Gyulafehérvári Főegyházmegyében meghirdetett Eucharisztia évéhez kapcsolódunk.
Ezt mondja magáról Jézus: „Én vagyok az Élet Kenyere. Aki hozzám jön, többé nem éhezik, s aki bennem hisz, nem szomjazik soha.” (Jn 6,35) Isten a legnagyobb dolgot adta nekünk, amikor a kenyér színe alatt önmagát ajándékozta nekünk az Oltáriszentségben. Az Eucharisztia keresztény életünk forrása, táplálója. Jézus az Eucharisztiában való jelenléte által át akar formálni bennünket. Ha befogadjuk, rendkívüli hatásai lehetnek ennek testi és lelki életünkben egyaránt. Ezt szeretnénk tudatosítani, megtapasztaltatni azokkal a feleségekkel, édesanyákkal, akik ebben az évben igent mondanak meghívásunkra.
Mit jelent számomra az Eucharisztia? Milyen megtapasztalásaim vannak ezzel kapcsolatosan? Mennyire vagyok jelen a mindennapokban Jézus és a körülöttem élők számára? Hogyan fejezem ki szeretetemet Jézus felé, a családom, a mellettem élők fele? Milyen a szolgálatom feléjük? Mit tehetek azért, hogy a szentmise még inkább ünnep legyen számomra? – ezekre és sok más hasonló kérdésere keressük a választ ezen a hétvégén.
Tervezett témák és előadók:
A. Jelenlét, mint kenyér (Szénégető István családpasztorációs referens)
B. Változva átváltozva (Szénégető István családpasztorációs referens)
C. Eucharisztia: átalakító találkozás (Fülöp Magdolna SSS – Kolozsvár)
D. Tanúságtételek az elhangzott témák kapcsán
Kérjük azokat a résztvevőket, akik szombat délután a keresztúton vennének részt, hozzanak időjárásnak megfelelő öltözetet, lábbelit.
A program a Kárpát-Medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) és a Családpasztorációs Központ  közös rendezvénye.

A rendezvény programja ITT megtekinthető!
 A RENDEZVÉNY PLAKÁTJA

Dátum

márc 06 2020 - márc 08 2020

Idő

Egész napos
Csíksomlyó

Helyszín

Csíksomlyó
Jakab Antal Ház - Szék utca 147

Szervező

Családpasztorációs Bizottság..
Telefonszám
0748 663 201 (KERTÉSZ TIBOR programszervező)
Email
kertesz.tibor@csalad.ro
QR Code

2 hozzászólás

  1. Pál Mária 2020-02-12 - 08:37- Válasz

    Jó napot, szeretnék érdeklődni a Feleségek és anyák hétvégére mikortól lehet regisztrálni?

  2. Fábián Salamon Ildikó 2020-02-12 - 22:12- Válasz

    Sziasztok! Mikor lehet jelentkezni, vagy csak en nem latom , vajon nalam van a hiba? Szivesen mennek, es lehet vegre egy baratnom is eljonne kicsi babaval 🙂

Hagyj üzenetet

Go to Top