Férjek, édesapák lelki hétvégéje

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye családpasztorációs munkacsoportja idén is megszervezi a férjek és édesapák lelki hétvégéjét „Hagyatékunk ereje” címmel.

A hagyaték egy már nem élő személy anyagi, fizikai, lelki, erkölcsi, szellemi tőkéje, amit az utódaira, rokonaira örökít. Átvitt értelemben a hagyaték egy élet alkotómunkájának hátrahagyott gyümölcsét is jelenti: szellemi értékeket, sikert, olyan eredményeket, amelyek az utókort büszkévé tehetik. A hagyaték fogalma kapcsán ugyanakkor az örökség, a továbbadás, a ráhatás gondolata is megjelenik.

Hisszük, hogy minden ember tartós hatást gyakorol, olyan nyomot hagy maga után, amely századokon át befolyásolja a jövő nemzedékeit. Utódain a mi élő üzeneteink lesznek, melyeket annak a kornak küldünk, amelyet mi már nem fogunk látni. És ők ezt az üzenetet mindenképpen átadják. Akkor is, ha szép, gazdag és tartalmas, de akkor is, ha hiányos, botrányos vagy szégyellnivaló.

Ma még meg nem született emberek ősei vagyunk. Most még édesapák, később majd nagypapák, dédszülők. Ha ennek a tudatában éljük az életünket, akkor másként hozzuk meg a döntéseinket, másként szeretjük a feleségeinket, gyermekeinket, embertársainkat, másként fordulunk Isten felé.

A férjek és édesapák lelki hétvégéjén idén is együtt keressük a válaszokat a férfiak életét átszövő kérdésekre: Melyek a legfontosabb feladataink? Milyen küldetést kaptunk? Időt álló-e, értékes-e az, amit továbbadunk az utódainknak? Hogyan hat a mai férfiak élete a jövő nemzedékekre? Milyen Isten szerinti örökséget hagyunk magunk után?

A hétvége előadói: Majoros Tibor ifjúsági referens (Nagyvárad), Borota Gábor pszichológus (Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség, Csíkszereda), Laczkó-Albert Elemér polgármester (Gyergyóremete), a marosvásárhelyi Sátor-Fa közösség és sokan mások.

A programban idén is helyet kap a péntek esti filmnézés, az ezt követő összerázó beszélgetés, borozgatás, a szombat délutáni keresztút is. Szombat este és vasárnap szentmisén vehetünk részt, szentgyónási lehetőség is lesz, és a már többéves hagyomány szerint szombaton este személyes és közös imában vihetnénk terheinket, örömeinket, családjainkat az Oltáriszentségben jelen levő Jézus elé. A program egész ideje alatt velünk lesz Szénégető István marosvásárhely-remeteszegi plébános, családpasztorációs lelkész.

A lelki hétvége költségei:

A hétvége részvételi díja 35 lej/fő/hétvége. Ez az összeg nem tartalmazza a szállás, illetve az étkezés költségeit.

A teljes ellátást igénylők számára az összköltség 160 lej (két reggeli – 24 lej, két ebéd – 27 lej, két vacsora – 24 lej, szállás – 25 lej/éjszaka/fő, részvételi díj 35 lej)

A bejelentkezésnél szükséges pontosítani, hogy a résztvevő milyen szolgáltatást szeretne igénybe venni (szállás, reggeli, ebéd, vacsora), így ezúttal is mindenki magának számolhatja ki és döntheti el: mennyit tud és akar erre a hétvégére fordítani, vagy hogy szeretne-e támogatást igénybe venni.

További információkért Kertész Tibort a 0748 663 201-es telefonszámot lehet hívni hétköznapokon 8 és 15 óra között.

A csíksomlyói Jakab Antal Házban szervezett hétvégére szeretettel várjuk azokat a férjeket, édesapákat, akik az elmúlt években megszerették ezt a lelki feltöltődést biztosító programot, de kérjük, hogy hozzatok magatokkal olyan férfiakat is, akik még nem vettek részt hasonló rendezvényen.

TELTHÁZ VAN, A BEJELENTKEZÉST LEZÁRTUK! 

(A felvételen az imecsfalvi templom és székelykapu. Fotó: Mike Sándor)

 

Dátum

febr 23 2018 - febr 25 2018

Idő

Egész napos
Csíksomlyó

Helyszín

Csíksomlyó
Jakab Antal Ház - Szék utca 147

Szervező

Családpasztorációs Bizottság..
Telefonszám
0748 663 201 (KERTÉSZ TIBOR programszervező)
Email
kertesz.tibor@csalad.ro
QR Code

2 hozzászólás

 1. Ferencz Árpád 2018-02-22 - 21:49- Válasz

  Jó estét kívánok, még nem kaptam értesítést a részletes programról. Mi lehet az oka? Tisztelettel: Ferencz Árpád

  • Kertész Tibor 2018-02-23 - 10:06- Válasz

   Kedves Árpád,

   Három napja kiküldtünk egy értesítést. Talán az e-mail címbében volt elírás, azért nem kapta meg a levelet. Pénteken 18 órára próbáljon érkezni, a 19 órakor kezdődő vacsora után, 20 órakor kezdünk.

   Áldott napot, szeretettel várjuk.

   Kertész Tibor

Hagyj üzenetet

Go to Top