FÉRJEK, ÉDESAPÁK LELKI HÉTVÉGÉJE

Március 18-a és 20-a között szervezzük meg a férjek és édesapák lelki hétvégéjét a csíksomlyói Jakab Antal Házban. Az idei központi témánk: a férj és édesapa munkája.
Ma a munkának, a teljesítménynek, az ebből fakadó sikernek óriási kultusza van, ez az, ami a modern gazdaságot mozgatja. Ezért is fontos, hogy keresztényként, Krisztust követő emberekként is megtaláljuk a helyünket a munkában – úgy, hogy a világban éljünk, de ne a világból.
Nagy tisztesség a férfiak számára, ha dolgozhatnak a családjukért, ha a családjuk első számú fenntartói lehetnek. Ez része férfi mivoltunknak, hozzátartozik elhívásunkhoz.
A munka azonban Isten alkotó, teremtő, és önelajándékozó működésében való részvétel. Szorgos munkánk révén az Atyaistent képviseljük – aki beépítette a munkát az Általa teremtett világba, és még mindig „munkálkodik” (vö. Jn 5,17), gondoskodva a mindennapi szükségleteinkről.
Ma már a legtöbb férfinak nem a szorgos munka jelenti a problémát. Az igazság az, hogy ők túl keményen, és túl sokat dolgoznak – mert nem megfelelő az indítékuk.
Van, akiket a félelem hajt. Félelem a bizonytalanságtól, a gazdasági válságtól, a betegségtől, félelem szinte mindentől. Mintha a munka és a családfenntartás harcát egyedül kellene megvívniuk – Isten nélkül.
Némely férfit a kapzsiság mozgat. A többhöz még többet. Ahelyett, hogy a családjukért dolgoznának, inkább a jobb minőségű árucikkek, az elegánsabb autó, a drága utazások, a luxuskörülmények megteremtése lett a cél. Dolgok, amikre igazából nincs is szükségük.
Megtévesztő lehet a férfiak számára az a gondolat is, hogy a férj és apa kötelességei kimerülnek az anyagi gondoskodásban, abban, hogy hazaviszik a fizetésüket, és ellátják a családjukat a szükséges anyagi javakkal.
Az Isten szíve szerint való férjnek és édesapának a szükséges szellemi és érzelmi táplálékot is biztosítania kell a családja számára: a szeretetben való példamutatásban, az imaéletben, gyermekei hitre nevelésében, a közösségi életben való szerepvállalásban.
Március végi hétvégénken ilyen formában lesz központi témánk a férfi és munkája. Két év kimaradás után már nagyon várjuk a találkozást!
A hétvége előadói:
– Borota Gábor pszichológus (Csíkszereda)
– Bíró László nyugalmazott püspök, az Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) volt családügyi felelős püspöke (Pécs) – előre rögzitett felvételről
– Szénégető István, a marosvásárhely-remeteszegi Szent Család templom plébánosa, a főegyházmegyei családbizottság titkára
A programhoz való hozzájárulás 120 lej/fő/hétvége, amit a regisztrációt követően kérünk március 14-e, hétfő 12 óráig a Családpasztorációs Iroda bankszámlájára átutalni DONATIE PROGRAM SOTI (a jelentkező családneve) megjegyzéssel (Oficiul Pastoral Arhidiecezan pt. Familii – Cod fiscal: 27225935 – Cod IBAN: RO48 RNCB 0193 1174 7099 0001, BCR Central Tg. Mureș)
FIGYELEM! A bejelentkezést csak ezt követően tekintjük véglegesnek! A programhoz való hozzájárulás összege nem tartalmazza a szállás és étkezés (reggeli, ebéd, vacsora) költségeit!
A csíksomlyói Jakab Antal Házban a résztvevők teljes ellátást igényelhetnek. Ennek költségei részletezve: szállás (kétágyas szobában 65 lej/fő/éjszaka, három-vagy többágyas szobában 60 lej fő/éjszaka), étkezés (reggeli – 24 lej, ebéd – 24 lej, vacsora – 22 lej). Kérjük a szállás és ellátás igénylését a regisztrációs űrlapon jelezni! Ennek ellenértékét majd a Jakab Antal Ház recepcióján kell kifizetni!
Kérjük a jelentkező férjeket, édesapákat, hogy vegyenek részt a teljes programon, amely pénteken 18 órakor kezdődik és vasárnap ebéddel ér véget. Pénteken 17 órára már várunk, hogy idejében tudjunk kezdeni.
Szükség esetén információ a kertesz.tibor@csalad.ro e-mail címen, vagy a 0748 663 201-es telefonszámon kapható hétköznapokon 9 és 15 óra között.

A REGISZTRÁCIÓT LEZÁRTUK

 

Dátum

márc 18 2022 - márc 20 2022

Idő

Egész napos
Csíksomlyó

Helyszín

Csíksomlyó
Jakab Antal Ház - Szék utca 147

Szervező

Családpasztorációs Bizottság..
Telefonszám
0748 663 201 (KERTÉSZ TIBOR programszervező)
Email
kertesz.tibor@csalad.ro
QR Code

Egy hozzászólás

  1. Márton Tihamér 2022-02-18 - 12:27- Válasz

    Sziasztok érdeklődni szeretnék hogy mikor kezdődik a regisztráció?

Hagyj üzenetet

Go to Top