Fiúkat nevelő édesanyák lelkinapja

Az apa-lánya lelkinapok sikerén felbátorodva úgy gondoltuk, hogy egy másik nagyon fontos kapcsolatra, az anya-fia kapcsolatra is érdemes lenne jobban figyelni. Sok édesanya számára a fiúk nevelése nagy kihívást jelent.

Programunk által a fiúkat nevelő anyák számára kívánunk támpontokat nyújtani fiaik férfivá neveléséhez. Szeretnénk segíteni a résztvevő édesanyákat abban, hogy megtalálják a megfelelő viszonyulást fiaikhoz a különböző életszakaszokban, hogy megértsék: hogyan alakítható ki, biztosítható az egészséges kötődés, hogyan segítsék az egészséges leválást, az útkeresést. Az Istennel való kapcsolat kialakításában, a hit útjára vezetésben is fontos az anyák szerepe. Mit tehetnek az anyák a felelősségvállalás, az érettség elérése érdekében a kamasz-és ifjúkorban.

A hétvége mottója: 

„Mutasd meg a fiúnak, melyik úton járjon, s akkor sem hagyja el, amikor idősebb lesz.” Péld 22,6

A hétvége tartalmából:

A. Fiúból férfit (Lőrincz Zsolt-előadás) 
B. Kamaszodó fiúk (Csog Ildikó-műhelymunka)
C.  Kerekasztal beszélgetés: Édesanyák tanúságtétele, tapasztalataik megosztása fiaik neveléséről: Pongrácz Tímea, Puskás Olga, Kelemen Zsóka; beszélgetésvezető Bakó Marika
D. Kegyelemben bízó nevelés-ennek kapcsán kiscsoportos beszélgetés
E. Édesanyák imája, szentmise

A program szombaton reggel 9 órakor kezdődik tartalmazza az ebédet és 19 órakor ér véget.  Szükség esetén információ az iroda@csalad.ro címen, vagy a 0742-139380-as telefonszámon kapható. Szeretettel várunk mindannyitokat, akik egy vagy több fiút neveltek.

Részvételi díj: 35 lej

Helyszín: Gyergyóremete, a Csutakfalvi úton levő Óvodaközpont és Közösségi Ház

A BEJELENTKEZÉS LEZÁRULT!

A rendezvény plakátja

 

Dátum

febr 03 2018

Idő

09:00 - 19:00
Gyergyóremete

Helyszín

Gyergyóremete
Csutakfalvi Közösségi Ház

Szervező

Családpasztorációs Bizottság
Email
iroda@csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top