LÉGY TE A CSALÁDOD PAPJA!

Egy olyan világban élünk, ahol a férfiasság, az apai hivatás komoly támadások kereszttüzében áll és nagyon sok férfi kimozdult, kiesett arról a helyről, ahová Isten őket helyezte. Egyik ilyen fontos feladata lenne – a család papjának lenni. De mégis mit jelenthet ez? Hogyan lehet betölteni ezt a hivatást?
A Szentírásból tudjuk, hogy a pap egy olyan személy, aki Isten és az emberek között áll, mint közvetítő, azért hogy a két fél kapcsolatát szolgálja. Amikor Isten Fia eljött ebbe a világba, akkor az egyik tisztsége az volt, hogy pap legyen, a tökéletes igazi Főpap, aki a Teremtő és az elveszett emberiség kapcsolatát helyreállítja. Ő ezt meg is tette, feltámadt a halálból, visszatért az Atyához, és azóta is ennek a kapcsolatnak a szolgálatában áll.
Jézus Krisztus példájából kiindulva mondhatjuk: a pap különleges személy, mert nem önmagáért él, és mert az egész élete áldozat és szolgálat. Isten tulajdonává vált, aki ebbe a hivatásba állította bele. Életének célja nem a karrierépítés, az önmegvalósítás, a pénzgyűjtés, az öndicsőítés, hanem az, hogy Istenért és a rábízottakért éljen.
Nehéz feladat? Valóban nem könnyű, de ha Isten tervét akarjuk megvalósítani, akkor nem a világ elgondolása szerint, hanem az Ő akarata szerint kell cselekednünk, döntéseket hoznunk.
E gondolatok jegyében hirdetjük meg a hétvégi online hivatáserősítő alkalmunkat, november 28-án, szombaton 10 és 12 óra között. Ha lesz rá igény, ez az esemény egy havonta megrendezésre kerülő online sorozat első alkalma lehet. A visszajelzésekből úgy értettük, hogy a férfiak – férjek és édesapák – számára nagyon hiányzott a tavaszi csíksomlyói lelki hétvége. Azt próbáljuk pótolni, új módon kapcsolatot kiépíteni ezekkel a lelki alkalmakkal, online együttlétekkel.
Előadó: Szénégető István-Barnabás családpasztorációs referens, a marosvásárhelyi Szent Család templom plébánosa
Jelentkezési határidő: 2020. november 27. – 10 óra
Részvételi hozzájárulás: 20 lej/résztvevő
A hozzájárulást „Donație program 11.28 + a családnév”  megjegyzéssel kérjük legkésőbb november 27-e, péntek délig befizetni bankszámlaszámunkra. A regisztrációkat csak ezután tekintjük véglegesnek, a bejelentkezetteknek e-mailben küldjük a kapcsolódási lehetőséget a Zoom-hoz.
Számlaadataink: Oficiul Pastoral Arhidiecezan pt. Familii – Cod fiscal: 27225935 – Cod IBAN: RO48 RNCB 0193 1174 7099 0001 – BCR Central Tg. Mureș
A jelenlegi helyzet minket is megpróbál az anyagiak terén. Ahhoz, hogy megtarthassuk eddigi rendezvényeinket és újabbakat álmodjunk, tervezzünk, szükségünk van külső támogatásra. Ezért ha tehetitek, további adományokkal is támogathatjátok munkánkat!
Szükség esetén információ a kertesz.tibor@csalad.ro e-mail címen, vagy a 0748663201-es telefonszámon kapható.

A REGISZTRÁCIÓT LEZÁRTUK

A rendezvény plakátja:

Dátum

nov 28 2020

Idő

10:00 - 12:00
Online esemény

Helyszín

Online esemény

Szervező

Családpasztorációs Bizottság..
Telefonszám
0748 663 201 (KERTÉSZ TIBOR programszervező)
Email
kertesz.tibor@csalad.ro
QR Code

Egy hozzászólás

  1. Bába László-István 2020-11-27 - 00:52- Válasz

    Kedves Szervezők,

    Nagy örömmel olvastam a programfelhívásukat. Szeretnék Csatlakozni. Az Éjszaka folyamán utaltam a részvételi díjat, szeretettel várom a további részleteket.

    Bába László

Hagyj üzenetet

Go to Top