MÁRTON ÁRON NAGYKILENCED

Isten Szolgája Márton Áron boldoggá avatásáért végzett imakilenced ötödik alkalmára kerül sor április 24-én, szombaton a püspök szülőfalujának templomában, Csíkszentdomokoson. A kilenced áprilisi alkalmán arra hívunk, hogy minél többen imádkozzunk együtt a házasulandókért, a házastársakért, a szülőkért!
A lelki előkészület az Imádkozzunk Áron püspökkel! című imafüzetben is megtalálható kilencedre alapul, ennek nyomán minden hónapban meghívott papok tartanak elmélkedést a püspök gondolatai alapján, az egyes témákat elmélyítve és aktualizálva a mai kor kihívásaira, így készítve fel a főegyházmegyénk híveit Márton Áron születésének 125. évfordulójára.
A 17 órakor kezdődő közös imádságot és szentségimádást, a 18 órakor kezdődő szentmisét az erdélyi Mária Rádió és a Templom.ro oldal élőben közvetíti.
A szentmise főcelebránsa és szónoka ezúttal Ft. Szénégető István családfelelős, a főegyházmegyei családbizottság titkára, a marosvásárhely-remeteszegi Szent Család templom plébánosa lesz.
A Márton Áron Múzeumban 19:30-kor online beszélgetés kezdődik Zoom-kapcsolódással, házaspárok részvételével.
A közös imádság és szentmise előtt lehetőség lesz a Márton Áron Múzeum megtekintésére. A szervezők kérik, hogy mindazok, akik szeretnének betérni a múzeumba és tárlatvezetést is igényelnek, azok jelezzék szándékukat a martonaronmuzeum@martonaronmuzeum.ro e-mail címen vagy a +40 741 484 716 telefonszámon.
A decemberben elkezdődött és kilenc hónapon át tartó lelki előkészületet a tervek szerint főegyházmegyei zarándoknap zárja Csíkszentdomokoson.

Dátum

ápr 24 2021

Idő

17:00 - 21:00
Csíkszentdomokos

Helyszín

Csíkszentdomokos
Márton Áron Múzeum
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top