ONLINE HÁZASSÁGERŐSÍTŐ

„Jobban boldogul kettő, mint egy.” (Préd 4,9) – ez a mottója a hamarosan induló házasságerősítő sorozatunknak. A mostani nehéz időkben szeretnénk, ha a házaspároknak lenne lehetőségük egy-egy estére kiszakadni a hétköznapi rutinból, önmagukra figyelni, időt szánni a házasságuk pallérozására. Tudjuk, hogy a virtuális kapcsolat nem helyettesítheti a fizikai közelséget, a valódi találkozásokat, de a korábbi tapasztalatainkból kiindulva azt látjuk, hogy az online kapcsolódás is lehet eszköz a reménység Istene számára, hogy megérintsen bennünket, megérintse házasságainkat.
A csütörtök esti alkalmakra elsősorban azoknak a házaspároknak a jelentkezését várjuk, akik vágynak ugyan arra, hogy egy családos közösség tagjai legyenek, de abban a helységben, ahol élnek, erre most nincs lehetőségük.
A három alkalomból álló sorozat legfőbb célkitűzése a házastársi egység megerősítése. A résztvevők egy témát felvezető tanításra, páros- és kiscsoportos beszélgetésre, tanúságtételre, közös imára számíthatnak, de lesz néhány meglepetésünk is számukra. A regisztráció feltétele a teljes sorozaton való részvétel!
A házasságerősítő sorozat témái, mottói:
2020. NOVEMBER 12., CSÜTÖRTÖK – 20:00-22:00 – „A háromágú kötél nem szakad el egyhamar.” (Préd 4,12)
Házasságunk egyszerre szellemi és lelki kötelék. „Hármas kötél”, mely a nehéz pillanatokban megerősít. Napjainkban nagyon sok házasság szakad szét, borul fel, mert hiába épült fel egy jó kapcsolat, ha nincs szellemi megalapozása, ha a házasfelek nem tudnak élni azzal az eszköztárral, amelyet a házasság „feltalálója”, Isten ajándékozott számukra.
2020. NOVEMBER 26., CSÜTÖRTÖK – 20:00-22:00 –  „Fékezd nyelved a rossztól, és szájad ne szóljon álnokságot.” (1 Pét 3,10)
Őrizzük magunkban az aranyásók lelkületét: a lázasan kutató kincskereső egy tonna szemetet szinte észre sem vesz, csak félretolja, mert az aranyat keresi szenvedélyesen. Hisz benne, hogy megtalálja, másképp nem csinálná. Házasságaink boldogsága azon is múlik, hogy sikerül-e optimizmusunkat, a másik iránti jóindulatunkat megőrizni, hogy tudunk-e pozitív beállítottsággal fordulni társunk felé. Azzal az elvárással, hogy valami jó jön tőle, hogy az ő gondolataiban vagy szívében valami szépet fogunk találni.  És ha már megtaláltuk, örüljünk neki!
2020. DECEMBER 10., CSÜTÖRTÖK – 20:00-22:00  – „A nap ne nyugodjék le haragotok fölött.” (Ef 4,26)
A megbocsátás egy olyan terület, amelyre minden nap szükségünk van, e nélkül semmilyen kapcsolat nem tud működni, főleg nem egy házasság. Talán már azt is megtapasztalhattuk, hogy megbocsátani hamar jó. A lassú, vagy esetleg sokáig hallogatott megbocsátás – hadd gyötrődjön még egy kicsit a másik – rossz hozzáállás. Amíg többre értékeljük a vita győzelmét, a magunk igazát, mint hogy a társunkat és a kapcsolatot tartsuk meg, nyerjük meg – addig vesztes kapcsolatban fogunk élni.
Jelentkezési határidő: 2020.november 10.
Részvételi hozzájárulás: 50 lej/pár/sorozat
A hozzájárulást „Donație program 11.12 + a családnév”  megjegyzéssel kérjük legkésőbb november 11-e, szerda délig befizetni bankszámlaszámunkra. A regisztrációkat csak ezután tekintjük véglegesnek, a bejelentkezetteknek e-mailben küldjük a kapcsolódási lehetőséget a Zoom-hoz.
Számlaadataink: Oficiul Pastoral Arhidiecezan pt. Familii – Cod fiscal: 27225935 – Cod IBAN: RO48 RNCB 0193 1174 7099 0001 – BCR Central Tg. Mureș
A jelenlegi helyzet minket is megpróbál az anyagiak terén. Ahhoz, hogy megtarthassuk eddigi rendezvényeinket és újabbakat álmodjunk, tervezzünk, szükségünk van külső támogatásra. Ezért ha tehetitek, további adományokkal is támogathatjátok munkánkat!
Szükség esetén információ a kertesz.maria@csalad.ro e-mail címen, vagy a 0743152008-as telefonszámon kapható.

A REGISZTRÁCIÓT LEZÁRTUK

A rendezvény plakátja:

 

Dátum

nov 12 2020

Idő

20:00 - 22:00
Online esemény

Helyszín

Online esemény

Szervező

Családpasztorációs Bizottság.
Telefonszám
0743 152 008 (KERTÉSZ MARIKA programszervező)
Email
kertesz.maria@csalad.ro
Weboldal
http://www.csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top