Főoldal/Szülők iskolája

Szülők iskolája

DOMBTETŐN ÁLLÓ OTTHONOK

„Neveld meg őket, alakítsd őket gyermekkoruktól fogva!” (Sir 7,25)
A Gyulafehérvári Római-Katolikus Főegyházmegye Pasztorális Bizottságának családpasztorációs munkacsoportja szeretettel hívja és várja a családokat főegyházmegyei  családos táborába július 31-e és augusztus 3-a között Szelterszfürdőre.
A lelki programot immár negyedik éve „Szülők iskolája” néven ajánljuk a családoknak. Célja főleg a kisebb- vagy kamaszkorú gyermeket nevelő szülőknek nyújtott megerősítés és támasz.
„Dombtetőn álló otthonokká válhatunk, amely fényesen ragyog a magányos sötétben.” – írja David Jeremiah amerikai író, annak kapcsán, hogy mi lehet a keresztény családok hivatása ezzekben a különleges, felgyorsult, családi életet megpróbáló időkben.
Napjainkban a családokban egyre inkább észrevehető változás megy végbe, amely alapjaiban ássa alá a szülő-gyermek kapcsolatot. Szülőként gyakran kísértésbe esünk, hogy a digitális tömeghez csatlakozva mindent megadjunk a gyermekünknek, amire vágyik és amitől a kellő ideig csendben marad. Nyomás alatt a keresztény szülők egy része is gyakran feladja a harcot és az árral sodródva beáll a sorba…
A technika összehozza, vagy inkább szétzilálja a családjainkat? Korlátozzunk, vagy inkább mentoráljunk? Van időnk, energiánk megismerni, követni a modern technika vívmányait? Ismerjük a gyermekeink kezébe kerülő okoseszközöket? Mit tudunk a felnövekvő nemzedék által kedvelt közösségi oldalakról? Miért jobb a Snapchat, menőbb az „Insta”, mint a Facebook? Mire jó a Tinder, kik az influencer-ek, miért népszerűek a vloggerek? Miként taníthatjuk gyermekeinket tudatos képernyőhasználatra? Hogyan cserélhetjük le a képernyőidőt közös családi időtöltésre, olvasásra?  – többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a tábor ideje alatt.
Meghittebb, lazább együttlétre törekszünk, ezért úgy alakítjuk a tábor napirendjét, hogy a családok – szülők és gyermekeik – minél többet lehessenek együtt.  A délelőttök folyamán a 40-45 perces felvezetők után a téma kapcsán beszélgetünk. A gyerekeiteknek nem lesz szervezett program, de a kisebbek számára (2-6 év) a délelőtt folyamán felügyeletet tudunk biztosítani. Délután és este szabadidős tevékenységekre, kirándulásra, tábortűzre, szentségimádásra, szentmisére számíthattok.
A TÁBOR IDEI TÉMÁI:
Dombtetőn álló otthonokká válhatunk. Gyermekeink és az okoseszközök. Digitális bevándorlók, digitális benszülöttek. Olvasóvá nevelés.
MEGHÍVOTTJAINK:
Simó Irma pszichológus (Áradat Egyesület), Lázár Csilla (Spektrum Oktatási Központ), Balázs Brigitta (Juventutti Alapítvány)
A tábor lelki vezetője Szénégető István családpasztorációs-referens, marosvásárhely-remeteszegi plébános.
AMIRE SZÁMÍTHATTOK:
– előadásokra, tapasztalatok megosztására, tanúságtételekre, csoportos beszélgetésekre, közös imára;
– bensőséges és vidám együttlétre más családokkal, kikapcsolódásra és pihenésre;
– friss levegőre, kirándulásra;
– sok vidámságra, játékra, közös éneklésre, beszélgetésekre és minden egyéb jóra, ami belefér;
NÉHÁNY FONTOS TUDNIVALÓ 
– A program helyszíne a Szent Gellért Alapítvány táborhelye, egy háromszintes, teraszos épület, hatalmas füves udvarral, borvízforrással, faházikókkal, kis és nagy patakkal. A házban a szobák emeletes ágyasak, a folyósón közös fürdővel, a faházikókban van fürdőszoba. A tábor területén nincs telefonjel!
– A táborhely alkalmas sátorazásra, lakókocsik parkolására.
– A részvétel a tábor teljes idejére szól, azaz kedd déltől szombat délig. Kizáró jellegű feltétel, hogy a családból a férj és feleség is jelen legyen
KÖLTSÉGEK
Szállás és étkezés a tábor egész idejére: a 10 év fölötti gyermekeknek és felnőtteknek 240 lej/fő, a 7 és 10 év közötti gyermekeknek 200 lej/fő, a 3 és 7 év közötti gyermekeknek 150 lej/fő, a 0 és 3 év közötti gyermekeknek 50 lej/fő.
A sátorozók, lakókocsival érkezők számára: a 10 év fölötti gyermekeknek és felnőtteknek 140 lej/fő, a 7 és 10 év közötti gyermekeknek 100 lej/fő, a 3 és 7 év közötti gyermekeknek 70 lej/fő, a 0 és 3 év közötti gyermekeknek 40 lej/fő.
TELTHÁZ VAN!
A regisztrált családoknak a tábor előtt két héttel részletes programot küldünk.
Bármilyen kérdésetek, ötletetek van a táborral kapcsolatban, megírhatjátok a kertesz.tibor@csalad.ro e-mail címre, illetve hívhattok a 0748 663 201-es telefonszámon!
A „Szülők iskolája” tábort Hargita megye Tanácsa támogatja.
A rendezvény plakátja:

 

Dátum

júl 31 2019 - aug 03 2019

Idő

Egész napos
Szeltersz

Helyszín

Szeltersz
Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Ház

Szervező

Családpasztorációs Bizottság..
Telefonszám
0748 663 201 (KERTÉSZ TIBOR programszervező)
Email
kertesz.tibor@csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top