Szülők iskolája 2020

A Gyulafehérvári Római-Katolikus Főegyházmegye Pasztorális Bizottságának családpasztorációs albizottsága szeretettel hívja és várja a családokat családos táborába ebben az évben is, július 28-a és augusztus 1-je között a Hargita megyei Szelterszfürdőre, amennyiben ezt az éppen érvénybe levő járványügyi rendelkezések lehetővé teszik.
A lelki programot idén is – immár ötödik alkalommal – Szülők iskolája néven ajánljuk a családoknak. Célja főleg a kisebb- vagy kamaszkorú gyermeket nevelő szülőknek nyújtott megerősítés és támasz.
Az ember test és lélek egysége. Testünk gesztusai szeretetünket hivatottak kifejezni. A szeretet testi kifejeződéseinél fontos, hogy olyan formában, intenzitással, időben történjenek, ami megfelel a kapcsolat aktuális állapotának. 
Isten álma, hogy férfi és nő hűséges és végleges szeretetközösségben adja önmagát egymásnak, szerelmüket testükkel is kifejezzék, és szerelmük új élet forrásává legyen, amely életet várnak és örülnek neki, és akiről képesek felelősen gondoskodni. Az egymás iránti elkötelezettség és az életre való nyitottság tulajdonképpen nem más, mint a házasság. 
Egy olyan korban, amikor Istennek ezt a csodálatos tervét megsebezte és eltorzította a bűn, a család, a szülők szerepe rendkívül fontossá vált: imáikkal, tanúságtevő életükkel, a szentírási igazságok felvállalásával, bátorításukkal kell helyt álljanak, kell kísérjék gyermekeiket.
Ezek azok a főbb gondolatok, amelyekre idén a családos táborunkat építjük. Ebben az évben is meghittebb, lazább együttlétre törekszünk, ezért úgy alakítjuk a tábor napirendjét, hogy a családok – szülők és gyermekeik – minél többet lehessenek együtt. 
NÉHÁNY FONTOS TUDNIVALÓ 
– A program helyszíne a Szent Gellért Alapítvány táborhelye, egy háromszintes, teraszos épület, hatalmas füves udvarral, borvízforrással, faházikókkal, kis és nagy patakkal. A házban a szobák emeletes ágyasak, a folyosón közös fürdővel, a faházikókban van fürdőszoba. A tábor területén nincs telefonjel!
– A táborhely alkalmas sátorozásra, lakókocsik parkolására.
– A részvétel a tábor teljes idejére szól, azaz kedd déltől szombat délig. Kizáró jellegű feltétel, hogy a családból a férj és feleség is jelen legyen
KÖLTSÉGEK
Szállás és étkezés a tábor egész idejére: a 10 év fölötti gyermekeknek és felnőtteknek 240 lej/fő, a 7 és 10 év közötti gyermekeknek 200 lej/fő, a 3 és 7 év közötti gyermekeknek 150 lej/fő, a 0 és 3 év közötti gyermekeknek 50 lej/fő.
A sátorozók, lakókocsival érkezők számára: a 10 év fölötti gyermekeknek és felnőtteknek 140 lej/fő, a 7 és 10 év közötti gyermekeknek 100 lej/fő, a 3 és 7 év közötti gyermekeknek 70 lej/fő, a 0 és 3 év közötti gyermekeknek 40 lej/fő.
A regisztrációt csak a 400 lejes előleg átutalása után tekintjük véglegesnek (számlaadataink). A regisztráció lemondása esetén az átutalt előleg felét tudjuk visszafizetni. 
A regisztrált családoknak a tábor előtt tíz nappal részletes programot küldünk. Bármilyen kérdésetek, ötletetek van a táborral kapcsolatban, megírhatjátok a kertesz.tibor@csalad.ro e-mail címre, illetve hívhattok a 0748 663 201-es telefonszámon!
A Szülők iskolája tábort Hargita megye Tanácsa és Marosszentgyörgy önkormányzata támogatja.
MÁR CSAK VÁRÓLISTÁRA LEHET JELENTKEZNI!
MÁR CSAK VÁRÓLISTÁRA LEHET JELENTKEZNI!
MÁR CSAK VÁRÓLISTÁRA LEHET JELENTKEZNI!

[quform id=”30″ name=”2020 Szulok Iskolaja”]

A RENDEZVÉNY PLAKÁTJA:

 

 

Dátum

júl 28 2020 - aug 01 2020

Idő

Egész napos
Szeltersz

Helyszín

Szeltersz
Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Ház

Szervező

Családpasztorációs Bizottság..
Telefonszám
0748 663 201 (KERTÉSZ TIBOR programszervező)
Email
kertesz.tibor@csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top