SZÜLŐK ISKOLÁJA 2021

Idén is szeretettel hívjuk és várjuk a családokat a Gyulafehérvári Római-Katolikus Főegyházmegye családpasztorációs bizottsága és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) közös programjára július 27-31. között a Hargita megyei Szelterszfürdőre. A hatodik alkalommal megszervezett lelki programot ebben az évben is Szülők iskolája néven ajánljuk, célja főként a kisebb- vagy kamaszkorú gyermeket nevelő szülőknek nyújtott megerősítés és támasz. Az idei táborunk témája: A családi katekézis.
„A szülők részéről a hitre nevelésnek a legzsengébb gyermekkorban meg kell kezdődnie. Ez valósul már akkor is, amikor a családtagok kölcsönösen segítik egymást, hogy az evangélium szerinti keresztény élet tanúságtétele által növekedjenek a hitben. A családi katekézis megelőzi, kíséri és gazdagítja a hit tanításának más formáit. A szülők küldetése az, hogy megtanítsák gyermekeiket imádkozni és fölfedezni istengyermeki hivatásukat.” (KEK 2226) – olvashatjuk a Katolikus Egyház Katekizmusában.
Erre buzdít egyik körlevelében Márton Áron püspök is:
„Újítsátok fel mindenekelőtt a hitoktatást a családban. A szülők Isten előtt felelősek nemcsak a gyermek testi, hanem még inkább a lelki életéért. S a nevelés elsősorban a szülők feladata, az iskola csak kisegít… meg kell, tehát, kezdeni otthon is a gyermekek céltudatos vallási nevelését. A szülő bizonyos értelemben papja a családnak. A gyermeknek, mihelyt az első szavakat formálni kezdni, a szülő vezetésével kell megtanulnia a keresztvetést, s a hogy értelme nyílik az ismert imákat, a hit elemeit, az Úr Jézus életének egyes mozzanatait, a parancsolatokat, az Anyaszentegyház szentségeit. Ha még ehhez járul az, hogy a szülők a gyermekekkel együtt mondják a napi imákat, együtt mennek szentmisére, közösen olvassák a Szentírást, a gyermek a családból a legnagyobb kincset, egész életére szóló olyan útravalót visz magával, amelyért a szülőket haló poraikban is áldani fogja.” (Márton Áron: 1946. évi II. sz. körlevél).
Mindehhez szeretnénk gyakorlati segítséget nyújtani a táborban elhangzó tanításokkal, beszélgetésekkel, imádságos együttlétekkel.
AMIRE SZÁMÍTHATTOK:
– a délelőttök folyamán 40-45 perces felvezetők a házaspárok számára, utána beszélgetés a téma kapcsán
– a gyerekeitek számára csak időszakonként lesz szervezett program, a kisebbek számára (2-6 év) a délelőtt folyamán felügyeletet biztosítunk
– délután és este szabadidős tevékenységek: kirándulás, tábortűz, szentségimádás, szentmise
KÖLTSÉGEK:
Szállás és étkezés a tábor egész idejére: a 10 év fölötti gyermekeknek és felnőtteknek 240 lej/fő, a 7 és 10 év közötti gyermekeknek 200 lej/fő, a 3 és 7 év közötti gyermekeknek 150 lej/fő, a 0 és 3 év közötti gyermekeknek 50 lej/fő.
A sátorozók, lakókocsival érkezők számára: a 10 év fölötti gyermekeknek és felnőtteknek 140 lej/fő, a 7 és 10 év közötti gyermekeknek 100 lej/fő, a 3 és 7 év közötti gyermekeknek 70 lej/fő, a 0 és 3 év közötti gyermekeknek 40 lej/fő.
Jelentkezési határidő: 2021.06.25 – 12:00
A 500 lejes előleget „Donatie tabara + a családnév”  megjegyzéssel kérjük legkésőbb június 25-e, péntek estig befizetni bankszámlaszámunkra. A regisztrációkat csak ezután tekintjük véglegesnek.
Számlaadataink: Oficiul Pastoral Arhidiecezan pt. Familii – Cod fiscal: 27225935 – Cod IBAN: RO48 RNCB 0193 1174 7099 0001 – BCR Central Tg. Mureș
Szükség esetén információ a kertesz.maria@csalad.ro e-mail címen, vagy a 0743 152 008-as telefonszámon kapható.
A Szülők Iskolája tábor a Gyulafehérvári Római-Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Bizottságának és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) közös programja. A rendezvényt Hargita megye Tanácsa támogatja.

A rendezvény plakátja:

Dátum

júl 27 2021 - júl 31 2021

Idő

14:00 - 14:00
Szeltersz

Helyszín

Szeltersz
Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Ház

Szervező

Családpasztorációs Bizottság.
Telefonszám
0743 152 008 (KERTÉSZ MARIKA programszervező)
Email
kertesz.maria@csalad.ro
Weboldal
http://www.csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top