Úton Isten felé – Különbözőségeink összehangolása Kolozsvár

“Én azért jöttem, hogy életük legyen ” Jn, 10, 10

Mit kezdünk különbözőségeinkkel? A család a mai változások közepette is meg kell találja azt, ami összeköti, ami erőt ad, felismerje hogy mennyi érték és erő van a különbözőségeinkben is.

Hogyan éljük meg az ökumenizmust? A vegyesházasság prófétai jel vagy kereszt számunkra? A reformáció 500. évében a figyelmünket a vegyesházasságokban élőkre irányítjuk azért hogy őket megerősítsük a hitük gyakorlásában, identitásuk gazdagságát átélve legyenek jelen a házasságban, egymást segítve a keresztény élet kiteljesedésében.

A házasság prófétai jel: az egyháznak a nagy álma hogy az egység megvalósúljon, ennek a földi tükörképe, leképeződése a házasságban van ahol a kultúrák össze tudnak kapcsolódni.

Meghívottak:

Illyés Magda, pszichológus, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Katolikus Teológia karán tanársegéd, 

Horváth Levente református missziós lelkipásztor, a Bonus Pastor Alapítvány elnöke és Horváth Mária szociális munkás, a Bonus Pastor Alapítvány munkatársa, öt gyermek szülei

Szeretettel várjuk a házaspárokat (a nem vegyes házasságban élőket is), a házasságra készülőket együttjárókat és azokat is, akik a házaspárok életét segíteni szeretnék.

A program péntek délután és szombat egész nap tart.

Bejelentkezési űrlap később.

Dátum

nov 17 2017 - nov 18 2017

Idő

péntek délután, szombat egész nap
Egész napos

Szervező

Családpasztorációs Iroda
Telefonszám
0742-139.380
Email
iroda@csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet