Úton Isten felé – Különbözőségeink összehangolása Marosvásárhely

„Én azért jöttem, hogy életük legyen ” Jn, 10, 10
A család a mai változások közepette is meg kell találja azt, ami összeköti, ami erőt ad, felismerje hogy mennyi érték és erő van a különbözőségeinkben is.
A reformáció 500. évében a figyelmünket a vegyesházasságokban élőkre irányítjuk azért hogy őket megerősítsük a hitük gyakorlásában, a keresztény élet kiteljesedésében hogyan tudnak identitásuk gazdagságával jelen lenni a házasságban. Mit kezdünk különbözőségeinkkel?
A házasság prófétai jel: az egyháznak a nagy álma hogy az egység megvalósuljon, ennek a földi tükörképe, leképeződése a házasságban van ahol a kultúrák össze tudnak kapcsolódni.
Helyszín: Marosvásárhely,  Sáros u.2. (Targului 2)
Deus Providebit Tanulmányi Ház, Szt. Margit terem, az I. emeleten 
Szeretettel várjuk a házaspárokat, felekezettől függetlenül, nem csak a vegyes házasságban élőket. Várjuk a házasságra készülőket, együttjárókat és azokat is, akik a házaspárok életét segíteni szeretnék.
A programból:
Baricz Lajos-marosszentgyörgyi plebános: Az egység építése-előadás
Adorján Kálmán haranglábi református lelkész: Különbözőségünk, mint adomány-előadás
Bakó Marika lelkigondozó-műhelymunka: Közös életutunk-Az élet útja-a hit útja
Magvető zenekar: Szász Árpád és Gagyi László
Részvételi díj: 20 lej/pár. E mellett szállást, étkezést a bejelentkezéskor kell külön kérni. Gyerekfelügyelet is lesz, kérjük bejelentkezéskor a megjegyzésekhez a gyerekek korát, nevét is beírni.
A program péntek délután 5 órakor kezdődik és szombat estig tart, szeretnénk hogy a teljes programon részt vegyetek. Péntek este Baricz Lajos plebános előadása, a ima a Magvető zenekarral, vacsora és játékos ismerkedés. Szombat reggel ima, majd Adorján Kálmán előadása majd páros és kiscsoportos beszélgetés, családok osztják meg saját élettapasztalataikat, műhelymunka, megosztás, közös ima, este 8-ig.
Az ökumenikus sorozat támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) – Reformációs Emlékbizottság.

Bejelentkezési űrlap

[accua-form fid=”3″]

Dátum

okt 20 2017 - okt 21 2017

Idő

péntek délután, szombat egész nap
Egész napos
Marosvásárhely

Helyszín

Marosvásárhely
Deus Providebit Tanulmányi Ház

Szervező

Családpasztorációs Bizottság
Email
iroda@csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top