👁‍🗨 979

Ferenc pápa 2014. februárjában tartott tanítást jegyespároknak, amikor több útmutatást is adott a jegyesség és a házasság kapcsán.

1. „A házasságon nap mint nap dolgozni kell. Azt is mondhatnánk, hogy olyan, mint egy mesterember, mint az aranyműves munkája; hisz a férj feladata, hogy még inkább nővé tegye a feleségét, a feleség feladata pedig, hogy még inkább férfivá tegye a férjét. Emberségükben is együtt növekednek, férfiként és nőként.”

2. „A szeretet kapcsolat. Olyan, amely napról napra növekszik. Ha példával szeretnénk illusztrálni, azt mondhatnánk: úgy épül, mint egy ház. Együtt építitek a házat, nem egyedül!”

3. „A házasságot ne az érzelmek homokjára építsétek, melyek jönnek-mennek. Építsétek a valódi szeretet sziklájára. Arra a szeretetre, amely Istentől való.”

4. „Nem csak az a fontos, hogy sokáig tartson a házasság. A házasság minősége is számít.”

5. „Amikor a Miatyánkot imádkozzuk, azt kérjük: mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma. A házastársak megtanulhatnak így imádkozni: Urunk, mindennapi szeretetünket add meg nekünk ma.”

6. „Szabad? Így kérhetjük kedvesen, hogy beléphessünk a másik ember életébe, tisztelettel és figyelemmel. Tudjuk, hogyan kell köszönetet mondani? Jegyesként, hamarosan házaspárként fontos éltetni magatokban annak tudatát: házastársatok Isten ajándéka. És amikor az ember ajándékot kap Istentől, azt mondja: Köszönöm.”

7. „Mindannyian jól tudjuk, nem létezik tökéletes család, tökéletes férj, tökéletes feleség. A tökéletes anyósról nem is szólva… Mi létezünk, mi, bűnösök. Jézus jól ismer minket, és elárul nekünk egy titkot: soha ne fejezzük be úgy a napot, hogy ne kérnénk bocsánatot, ne bocsátanánk meg egymásnak.”

8. „Tegyetek róla, hogy az esküvő valóban ünnep legyen, mert a házasság ünnep. Keresztény ünnep, nem világi. Arra gondoltatok, teát iszogattok majd? Semmi esetre se, bor nélkül nem ünnep az ünnep. (…) Ami kétezer évvel ezelőtt Kánában történt, valójában minden esküvőn megtörténik: az Úr jelenléte lesz az, ami teljessé, mélyen igazzá teszi a házasságotokat. (…) És az Ő jelenléte az, ami megadja a jó bort.”

TÁMOGATOM

ADOMÁNYÁVAL MISSZIÓNKAT SEGÍTI

Ha teheti támogassa a munkánkat. Köszönjük!

TÁMOGATOM