👁‍🗨 659

Már két évvel ezelőtt megszületett a vágy a szívünkben, hogy milyen fontos a keresztény családok, házaspárok támogatása. Életünk egy nehéz időszakában Magyarországon láttunk keresztény közösségeket, ahol a házaspárok, családok támogatták egymást. Úgy éreztük ez fontos lenne a mi környezetünkben, itt a Gyimesekben is, hiszen vannak viharok, napsütések minden család, házaspár életében és szükséges a keresztény elfogadás, támogatás, együttérzés, útmutatás ezekben a helyzetekben.

Hosszas imádságos időszak után bátorságot kapva szerveztük meg december 17-én, pénteken a gyimesközéploki Szent György Ifjúsági Teremben a Házaspárok Adventjét és hívtuk el a gyulafehérvári főegyházmegye családpasztorációs irodájának munkatársait, a Kertész-házaspárt, Tibort és Marikát.

Az est témája „Együtt az úton. Együtt Istennel, együtt a házastársunkkal” volt, Lukács evangélista szavai adták hozzá a mottót: „A pusztában kiáltónak ez a szava: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit. A völgyeket töltsétek fel, a hegyeket, halmokat hordjátok el. Ami görbe, legyen egyengessé, a göröngyös változzék sima úttá, és minden ember meglátja az Isten üdvösségét.” (Lk 3,4-6)

Isten útjai mindig egyenesek, míg a mi útjaink göröngyösek, kanyargósak. De az Ő segítségével igyekszünk egyengetni ösvényeinket, útjainkat. A mély beszélgetéseket hallgatva, a szemekben felcsillanó könnyeket, az öleléseket látva tudtuk, hogy egy csodálatos együttlétnek lehetünk a részesei.

A jelenlévő gyimesközéploki és gyimesfelsőloki házaspárok sok örömmel, ismerettel, jótanáccsal gazdagodtak. Többen célokat is kitűztek maguknak a házasságukban, de a gyermekeikkel való kapcsolatukban is.

Hálás a szívünk, hogy a mindennapos rohanás mellett időt szakíthattunk Istenre és házastársunkra, szíveket melengető esemény volt! Köszönjük!

Balázs Marika

TÁMOGATOM

ADOMÁNYÁVAL MISSZIÓNKAT SEGÍTI

Ha teheti támogassa a munkánkat. Köszönjük!

TÁMOGATOM