Január 26-án, szombaton a marosvásárhelyi Szent Család templomhoz tartozó közösségi házban gyűlt össze a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának munkacsoportja. A munkanapot évről-évre január utolsó hétvégéjén szervezik meg.

A Szénégető István családpasztorációs referens, marosvásárhely-remeteszegi plébános által vezetett megbeszélésen a Családpasztorációs Iroda munkatársai mellett hat önkéntes házaspár vett részt. 

A napot indító szentmise után a munkacsoport a tavaszi lelki hétvégéket készítette elő, majd a 2019-es év családpasztorációs programjait tekintették át.

A találkozón véglegesítésre került a február 22-e és 24-e között megrendezésre kerülő, férjek és édesapáknak meghirdetett lelki hétvége, illetve a március 8-a és 10-e közé tervezet feleségek és édesanyák számára előkészített lelki hétvége programja.

Terveink 2019-re

A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ idén több településen is aktívan bekapcsolódik a Házasság Hete alkalmából tervezett rendezvények szervezésébe.

Március 19-e és 21-e között szervezői leszünk az erdélyi római katolikus egyházmegyék családpasztorációs munkájában tevékenyekedő papok és világiak csíksomlyói találkozójának, amelyet Pál József Csaba, az erdélyi egyházmegyék családpasztorációs tevékenységét koordináló temesvári püspök hirdetett meg.

Április 12-e és 13-a között az elváltak számára hirdetjük meg az évente egyszer sorra kerülő lelki hétvégét a csíkszentdomokosi Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban.

A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánián május 4-én anya-lánya lelkinapot tartunk.

Július 30-a és augusztus 3-a között a szelterszi Szent Gellért Házban megszervezzük a Szülők Iskolája nyári tábort. Téma: Online és offline világ. Gyermekeink és az okoseszközök. Olvasásra nevelés.

Szeptember 7-én főegyházmegyei családos zarándoklatot szervezünk Csíksomlyóra, ennek további részleteiről hamarosan tájékoztatunk.

Szeptember végén, 20-a és 22-e között a házaspárok hétvégéjét tervezzük megtartani a csíksomlyói Jakab Antal Házban.

November 29-e és december 1-je között a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ meghívására Gorove László és Kriszta, a Házasság Hete idei magyarországi arcai tartanak lelki hétvégét házaspároknak „Test és lélek egysége” mottóval.

A családpasztorációs munkacsoportunk szokásos év végi lelkigyakorlatát november 22-e és 24-e közé tervezzük, a legközelebbi munkanapra április 27-én kerül sor Szentegyházán.

Isten áldását kérjük az idei év családpasztorációs programjainkra, a családpasztorációban tevékenykedő papokra és világi hívekre, a Gyulafehérvári Főegyházmegye minden családjára!

Kertész Tibor