Nagyon örülünk, hogy ekkora érdeklődés volt a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ által idén ajánlott Szerelmes Kalandtúra iránt. A Házasság Hete előtt huszonhat házaspár regisztrált a „játékba”, közülük hét pár küldött beszámolót és fényképeket. Közülük sorsoltuk ki a nyerteseket.

Ezúttal szívből gratulálunk a két romantikus vacsora nyerteseinek a csíkszentmihályi Izsák-Székely Judithnak és Lórántnak, illetve a zaláni Blága Enikőnek és Botondnak. A harmadik díjként felajánlott könyvcsomagot a marosvásárhelyi Schuller Csilla és Zoltán kapták.

Hisszük, hogy igazából mindannyian nyertesek vagytok, akik akár csak egy randevút is megszerveztetek, hisz ezek révén kapcsolatotok mélyült, szerelmetek felfrissült. Köszönjük, hogy részt vettetek ebben a szép és komoly játékban!

A „szerelmi kalandtúrázók” élménybeszámolóiból:

„Hálásan köszönjük ezt a szépen összeállított randi-sorozatot. Mindkettőnknek tetszett, új volt és különleges. Hihetetlen volt számunkra, hogy olyan gondolatok, sérelmek, érzések bukkantak a felszínre a randevúkon, melyekről sose beszéltünk a 10 éves kapcsolatunk és a 4 év házasságunk alatt. Randevú vacsorameghívással. Szellemileg ezen a randin töltődtünk fel a legjobban. Kaptunk egy gyerekmentes, szabad estét a nagyszülőktől, így nem az otthoni főzés mellett döntöttünk. Elég gyakran készítjük el együtt az ételt a hétköznapokban, hogy gyorsabban menjen. Számunkra ez nem lett volna különleges. A pizzéria mellett döntöttünk. És tényleg, egy kapcsolat csodákra képes, ha egymás szemébe nézünk és az érzéseinkről mesélünk, nem a villanyszámláról. Elejétől a végéig csodás este volt.” (Lakatos Enikő és Zoltán)

„A harmadik randink egy közös vacsorakészítés volt. Ez volt számomra a legjobb az összes közül, mivel már régóta vágytam arra, hogy együtt főzzek a férjemmel, de eddig nem nagyon jött össze. Ő nem nagyon szeret főzni, inkább mosogat, takarít, de a főzést rám hagyja. Most egy új receptet próbáltunk ki: gombafasírtot. A legjobb az volt, hogy még azt is elvállalta, hogy ő gyúrja össze. Fantasztikus este volt.” (Schuller Csilla és Zoltán)

„Nagyon jó élmény volt kézenfogva hasítani a jeget. Megegyeztünk, hogy 70 éves korunkban is jó lenne így együtt sportolni.” (Blága Enikő és Botond)

„Mindketten hálával gondolunk vissza az elmúlt két hétre. Bár még mindegyik randiötletet nem aknáztuk ki, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb mindegyikre sor kerül majd. Köszönjük nektek az ötleteket és a kezdeményezést, mert valószínű, ha nincs ez, akkor ugyanúgy eltelnek a mindennapjaink, anélkül, hogy megharcoltuk volna az időt egymásért. Így viszont mindkettőnket sarkallt, hogy tegyük, szervezzük, készüljünk, lepjük meg egymást. :)” (Csúcs Nóra és Péter)

„A kaland mindenképp megérte, a próbatételek ellenére. A legfőbb nyeremény az együtt töltött idő, melyet Isten áldása kísért.” (Izsák-Székely Judith és Lóránt)

„Attól, hogy a verseny lejárt, még folytathatjuk. Az is lehet, hogy ma este egyet Scrabblezik vagy malmozik velem, hiszen tudja, hogy ezek a kedvenc társasjátékaim. Különben is nem a verseny miatt randiztunk egész héten, hanem magunk miatt, mert nekünk nagyon jó együtt kirándulni, vagy síelni. Jó együtt lenni.”

„Egyik este tánckurzusra mentünk. Így lett randevú – mozgásban. Nem vagyunk a téli sportok hívei, ezért gondoltam, hogy beiratkozom a páros tánckurzusra. A bemutatkozásnál mondta is a párom, hogy erővel hoztam el, de a másfél óra végén széles mosollyal távozott: megtette, eljött, kész, kilépett a komfortzónájából, köszöni, hogy a harmadik házassági évfordulónk előtt kipróbáltuk a társasági táncot. Ahogyan kissé eltévedve, megkésve megérkeztünk, tudtam, hogy az oktató és a stílus sem a férjem szíve csücske, de megszerettem az egyedi mozgását, a találékonyságát, amikor a bachata alaphoz még ő adott ötleteket. Egészen legényesre sikeredett a Lóris táncmotívum. Bár feszült voltam, jó volt a páromba kapaszkodni, az ő derűjébe, ösztönből jövő mókásságába. Örülök, hogy egy életvidám férfi mellett élhetek, aki igyekszik jó angulattal élni meg minden adandó pillanatot.”

Kertész Marika