👁‍🗨 791

A Bibliában van egy különös hasonlat a szerelemről és a halálról: „Erős a szeretet, mint a halál” (Én 8,6). Közös vonásuk, hogy nem lehet egyiket sem próbálgatni; ebben van erejük, komolyságuk. Az alábbi üzenet elsősorban társkereső fiúkhoz szól.

Kipróbálhatod a halált azzal, ha nagyon mélyen alszol? Éppoly kevéssé próbálhatod ki a szerelmet egy szexuális élménnyel. A szerelmet ennél sokkal magasabb, tisztább feltételek mellett lehet csak megismerni. Az ejtőernyőt sem próbálhatják ki úgy, hogy leugranak a háztetőről vagy egy magas fáról. Ilyen rövid idő alatt és ilyen alacsonyan nem nyílik ki. Az ilyen ugrás halálos! Ahhoz, hogy ejtőernyőd kinyíljék és megtartson téged, fenn a magasban kell a repülőgépből kiugranod.

Így van a szerelemmel is. Csak akkor bontakozik ki teljesen, ha bátran vállalod a házasság „magasságát”, magasabbrendű céljait. Csak akkor „működnek” a nemi szervek is rendeltetésük szerint. Ha házasságon kívül és a szeretet hordozó ereje nélkül próbálgatod, halálos kimenetelű zuhanás lehet belőle.

Házasságban a testi egyesülés egészen más feltételek mellett történik. Nem kell attól félni, hogy lelepleznek vagy elárulnak, sem attól, hogy elhagynak és az esetleges teherbeesés sem jelent gondot. Van idő arra, hogy a házastársak megnyíljanak egymás előtt, szeretetben összehangolódjanak és megértéssel korrigálják a kezdetben előforduló kisebb nehézségeiket, ügyetlenségeiket. Kibontakozik az élet minden területét átfogó teljes, totális szeretet, amely magában foglalja a szexuális szerelmet is.

A két test egyesülésénél sokkal fontosabb, hogy előbb a szívek találjanak egymásra. A házasságban fellépő szexuális nehézségeknek nagyon ritkán vannak kizárólag csak testi okai. Ezeket – ha vannak – , már a házasságkötés előtt megállapíthatja az orvosi vizsgálat. A házasság legtöbbször azért jut csődbe, mert hiányzik a lelki egység, a belső harmónia.

Megfigyelted-e már, hogyan hangolják a zenekart a hangverseny előtt? A leghalkabb hangszerekkel, a hegedűvel és a fuvolával kezdik. Ha trombitával és dobbal kezdenék, ezek túlharsognák az előzőeket. A házasság zenekarában is először a gyengéd, lelki szálakat kell egymáshoz hangolni, először a szíveknek kell összecsengeniük, és majd ebbe az összhangba, harmóniába olvad bele a szexualitás erősebb hangja is.

Ha fel akarsz készülni a házasságra, mindenekelőtt abban gyakorold magad, hogy szíved húrjai összecsendüljenek a választottadéival. Ennek azonban éppen az ellenkezőjét teszed, ha tetszés szerinti, többé-kevésbé ismeretlen leánnyal hálsz. Így szíved egyre szegényebb lesz, belső hallásod eltompul a finomabb hangok iránt, a szexualitás hangos dobpergése elnyomja az igazi szeretet fuvoláját. Nem a nemi szervek visszafejlődésétől kell félned, hanem inkább attól, hogy elveszíted szíved finom képességét erre az igazi szeretetre.

A testi közösülés szívbéli szeretet nélkül a valóságos, bensőséges kapcsolatnak csak a látszata, külső – felületes utánzata, vagyis ezt leszűkíted egy automatikus cselekedetté, lealacsonyítod szinte egy állati ösztöngépezetté. Közben éppen a legfontosabbat szalasztod el, azt, hogy éned a másik felé forduljon és megnyíljon az „én” a „te” előtt. Elzárod magad előre és nem leszel képes, hogy jövendőbeli feleségedet olyan mélyen, igazán szeresd, mint ahogy ő azt tőled elvárja.

Házasság előtti szexuális kalandjaid felébreszthetik benned a poligám-hajlamot, a többnejűség utáni vágyat, telhetetlenné tesznek és előre veszélyeztetik későbbi házasságodat. Az impotencia, idő előtti magömlés és ehhez hasonló zavarok sokszor éppen ebből adódhatnak. Könnyen megszokhatsz olyan hibákat, melyektől később csak nagyon nehezen tudsz megszabadulni.

Valahányszor tanácsot kérnek tőlem házassági nehézségekkel kapcsolatban, a problémákból sokszor a házastársak házasság előtti életére következtethetek. Ha egy fiatalember nem tanulta meg kordában tartani nemi ösztönét a házasságkötés előtt, akkor erre a házasságban sem lesz képes.

Ha az almavirágot letéped, soha nem fogsz később almát szedni. Ne tépd le a virágokat!

(Részlet Walter Trobisch „Szerettem egy lányt” című könyvéből)

TÁMOGATOM

ADOMÁNYÁVAL MISSZIÓNKAT SEGÍTI

Ha teheti támogassa a munkánkat. Köszönjük!

TÁMOGATOM