Idén a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központja játékos feladatsorral készült a házasságot központi helyre állító tematikus hétre. A Házasság Hetén ezúttal nem kalandtúrára, hanem „szerelmes csapatjátékra” hívjuk a házaspárokat az idei mottó jegyében. Emellett az év többi napján is használható, romantikázásra ötletet  adó, nyomtatható „kuponokat” is szerkesztettünk.

A játékosság nélkülözhetetlen a párkapcsolatban. Ha jelen van a házasságban, olyan fontos „vitaminokkal” látja el a férfi és a nő együtt létezését, mint a kíváncsiság, a humor, a türelem és az alkalmazkodóképesség.  Játékos, vidám pillanataink emlékezetünkben a pozitív élmények „tartályába” kerülnek, és könnyen előidézhetőkké válnak a nehéz, megterhelő időszakok idején.

SZERELMES CSAPATJÁTÉKOK

A ma kezdődő Házasság Hetén játékos gyakorlatokat, „próbatételeket” ajánlunk a házaspároknak. Kérünk benneteket, hogy használjátok szabadon a forgatható „műsorfüzetet, tervezzétek meg a heteteket, hogy legalább 3-4 feladatnak jusson hely a napi teendők között. Ha a kis füzet nyomtatható változatát szeretnétek megkapni, azt a kertesz.tibor@csalad.ro e-mail címen igényelhetitek.

„SZERELEM SZELVÉNYEK”

A másik ajánlásunk egy játékos kihívás házaspárok számára. A nyomtatható „szerelem-kuponok” közül felváltva válogathattok, húzhattok a hét folyamán. A játékszabályokat is ti szerkeszthetitek, engedjétek szabadjára a fantáziátokat. Bátorítunk, hogy a szelvényeket ne csak a Házasság Hetén, hanem egész évben használjátok, de ti magatok is találhattok ki hasonló „próbatételeket”.

Áldott együttlétet, szép pillanatokat, jó szórakozást kívánunk!

Kertész Tibor