👁‍🗨 4 014

Készülni a házasságra? Nagyon fontos, hát persze! Ezzel szemben azt látjuk, hogy sokkal több időt és pénzt szánunk az autóvezetői jogosítvány megszerzésére, vagy egy világnyelv megtanulására, mint a saját kapcsolatunkra. A házasság előtt állók tervei gyakran csak az esküvőre korlátozódnak, utána meg csak annyit tudnak, hogy együtt fognak élni, gyerekeik lesznek, együtt megöregszenek és aztán majd vége. Ezért van az, hogy csak rámeredünk egy ilyen listára és azt mondjuk felsóhajtva: „Bárcsak tudtam volna ezt, öt-tíz-húsz évvel ezelőtt…”

Öt dolog, amit jó lett volna tudnom a házasságkötésem előtt:

1. A házasság nemcsak rólunk szól. Nem a mi boldogságunkról és önmegvalósításunkról, nem a szükségleteink kiegészítéséről, hanem arról, hogy együtt megyünk végig az életen, együtt szolgáljuk Istent és egymást.

2. Fájdalmas leckét fogunk megtanulni – mindketten nagyon önző emberek vagyunk. Az udvarlás boldog és rózsaszín ködben úszó napjaiban talán nehéz megérteni ezt, de igaz, és sok házaspár döbbent meg házasságuk első éveiben.

3. Akit a legjobban szeretünk, azt tud a legmélyebben megsérteni minket. Ez a házassággal járó kockázat és fájdalom. A házasság szépsége pedig az, hogy feldolgozzuk sérelmeinket és fájdalmainkat, s megoldjuk a konfliktusainkat és problémáinkat.

4. Egyedül nem boldogulhatunk. A házasság nyilvánvalóan nehéz – nézzük csak meg, hány házasság végződik válással. Ahhoz, hogy a házasságunk az életünk végéig tartson, Istenre kell hagyatkoznunk a szükséges erő, szeretet, bölcsesség és kitartás dolgában.

5. Sose szűnjünk meg élvezni egymást. mindig tartsuk szem előtt, hogy a házasság hihetetlen ajándék, melyet élvezni vagyunk hivatottak. A Prédikátor 9,9-ben azt olvassuk: „Élvezd az életet feleségeddel, akit szeretsz, hívságos életed minden napján, amely neked a nap alatt jutott – összes hívságos napodon –, mivel ez a te részed az életben azon fáradság mellett, amellyel a nap alatt vesződsz.”

(Dave Boehi – „Five things I wish I`d Know Before Marriage”)

Egy másik lista…

…és néhány megfontolandó tanács:

TÁMOGATOM

TÁMOGASSA MUNKÁNKAT!

Hasznosnak találta a fenti írást?

Ha igen, akkor kérjük, támogassa médiamissziónkat!

A honlapunkon, Facebook-oldalunkon megosztott üzeneteink és a Reggeli csendesség videóelmélkedés naponta több ezer emberhez jut el.

Segítsen nekünk továbbra is eljuttatni Isten szavát, a családról, a házasságról szóló örömhírt az emberekhez. Fennmaradásunkhoz szükség van az Ön adományára is!

Támogassa a Gyulafehérvári Főegyházmegye családirodáját még ma!

TÁMOGATOM