👁‍🗨 898

2022. áprilisában Szentegyházán György Attila és Ida, a Szent Gellért Alapítvány vezetői, családmunkacsoportunk tagjai soron kívül tartottak jegyeskurzust hat jegyespárnak. A szervezők szerint a fiatal jegyespárok nagyon érdeklődőek és nyitottak.

Szentegyházán 2006-tól (17 éve), Kápolnásfaluban 2014-től (9 éve) van jelen a jegyeskurzus, Major Sándor plébános meghívására. A kurzusok szervezésekor a fiatalok lehetőségeit veszik figyelembe: vannak ugyanis, akik külföldön tartózkodnak, és a kurzus köré szervezik hazautazásukat.

A 17 év alatt volt hat héten át tartó, hat alkalmas vagy „tömbösített” (egy hétvégés) testreszabott jegyeskurzus is. Az utóbbi évben, úgy tűnik, egyre inkább lehet hétköznapi estékre is szervezni az alkalmakat: ez azt jeleni, hogy egyre több fiatal jön haza külföldről „fészekrakni”.

A jegyespárok többségében szentegyházi és kápolnásfalusi fiatalok, de vannak Máréfalváról, Lövétéről, elvétve a környékről is, Csíkszeredából, Marosvásárhelyről, a Gyímesekből.

17 év – 32 jegyeskurzus Szentegyházán és Kápolnásfaluban – 178 jegyespár

György Attila és Ida elsősorban a Jó Istennek hálásak ezekért az évekért, a Gyulafehérvári Családpasztoráiós Központnak a lelki, szellemi támogatásért és a plébánosoknak, akik a kurzus meghirdetésében partnerek. Lázár Attila, Ambrus József és Zsuzsánna, illetve Nistor Zsuzsa segítőknek is, akik az évek során segítettek a kurzusok szervezésében. Hisznek abban, hogy a keresztény házasság a biztos út az együtt maradáshoz, a boldog családi élethez.

A jegyeskurzus nem csodaszer, nem ad garancialevelet a résztvevőknek, de ad egy „indító gyújtást” azoknak a fiataloknak, akik komolyan gondolják a ,,holtomiglan, holtodiglant”, akiknek fontos a szentségi házasság, akik nyitottak „erőfeszítésre” is a jó kapcsolat érdekében.

Hogy ne csak „gyújtás”, de „üzemanyagfeltöltés” is legyen a házasságban élők számára, a korábbi jegyesekből alakult Házasság Hete szervező csapata évente megszervezi a Házasság Hete rendezvényt, melyre immár házasként vesznek részt a korábbi jegyesek.

Köszi mindenkinek, akik érintettek a jegyeskurzusokban: szervezőként és résztvevőként. Köszi Jóisten!

(Forrás: a Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala)

TÁMOGATOM

TÁMOGASSA MUNKÁNKAT!

Hasznosnak találta a fenti írást?

Ha igen, akkor kérjük, támogassa médiamissziónkat!

A honlapunkon, Facebook-oldalunkon megosztott üzeneteink és a Reggeli csendesség videóelmélkedés naponta több ezer emberhez jut el.

Segítsen nekünk továbbra is eljuttatni Isten szavát, a családról, a házasságról szóló örömhírt az emberekhez. Fennmaradásunkhoz szükség van az Ön adományára is!

Támogassa a Gyulafehérvári Főegyházmegye családirodáját még ma!

TÁMOGATOM