👁‍🗨 12 728

A Facebook-oldalunkon és honlapunkon közzétett vizuális anyagok elkészítéséhez időre, jogtiszta szoftverekre és fotókra is szükség van. Ha lelked épülésére szolgálhatunk, kérjük támogasd online missziónkat!

2006 őszétől a Gyulfehérvári Főegyházmegye családpasztorációs központja a közösségi oldalak felületén is próbálja elérni a családokat. Az internetes kommunikáció, a képszerkesztés teljesen új terület volt számunkra, ezért az első évek elsősorban az igények felméréséről, a kísérletezésről, a tanulásról szóltak. Az utóbbi időszakban azonban kialakult egy „családpasztorációs arculat”, és a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ Facebook-oldala több tízezerre növekedett követőtáborának visszajelzései alapján is érezhettük: egyfajta „vizuális misszió” ez.

Ma már a szentírási részek és a Reggeli csendesség” videói, a képekkel is összehangolt bátorító üzenetek, imádságok, a lelki és családi élettel, házassággal, gyermekneveléssel kapcsolatos idézeteket megjelenítő „Kötélfonás” rovat elmaradhatatlan részévé vált sokak életének. Az egyházi év lüktetését átvéve, különböző egyházi ünnepekhez is kapcsolódva próbálunk akár napokra lebontva lelki táplálékot nyújtani házaspárok, családok számára.

Szent II. János Pál pápa 2002-ben a kommunikáció 36. világnapján hangsúlyozta: az új virtuális világ az Egyházat is arra a nagy kalandra ösztönzi, hogy használja ki ezt az új lehetőséget az Evangélium hirdetésére.
„Az interneten keresztül képek milliárdjai jutnak el mindenütt a földön a számítógépek millióinak képernyőire. Vajon e képekből és hangokból álló galaxis által láthatóvá válik-e Krisztus arca, hallható lesz-e az Ő hangja? Csak az Ő arcát szemlélve és az Ő szavát elfogadva részesülhet a világ a Megváltás Örömhírében.” – emelte ki a pápa.

– A megkezdett munkát folytatjuk, de apadóban vannak a forrásaink. Ráadásul olyan helyzetek is adódnak, mint a jelenlegi is, amikor egy jószándékkal, és jó célra felhasznált, 2017-ben az internetről letöltött fotó miatt perbe hívtak, és közel 4000 euró „fájdalomdíjat” kellett kifizetnünk egy alkotónak valamint az őt képviselő nyugat-európai ügyvédi irodának.

– Mind ez idáig nem kértünk anyagi támogatást, de most szükségünk van rá! Számtalan pozitív visszajelzést kaptunk már ismerősöktől és ismeretlenektől, és tudjuk, hogy több ezren vagytok, akik igazi, lelki táplálékot nyertek megosztásaink nyomán. Ezért merjük kérni, hogy ha 5-10 eurónyi, vagy esetleg nagyobb összeggel is tudnátok támogatni, az már elegendő lenne a „fotómissziós” tevékenységünk folytatásához, hogy még több embert elérhessünk a világhálón.

– A Facebook-oldalunkon és honlapunkon közzétett anyagok elkészítéséhez időre, jogtiszta szoftverekre és fotókra is szükség van.

Ha lelked épülésére szolgálhatunk, kérjük támogasd online missziónkat az alábbi lehetőségek valamelyikét választva:

TÁMOGASSA SZOLGÁLATUNKAT AKÁR MOST AZONNAL!

Személyes adatok

Összes adomány: 5.00€

BANKI ÁTUTALÁSSAL

Adataink:

OFICIUL PASTORAL ARHIDIECEZAN PENTRU FAMILII

540053 – Târgu-Mureş, P-ţa Trandafirilor, Nr.61.

Cod fiscal: 27225935

COD IBAN: RO48 RNCB 0193 1174 7099 0001

BCR Central Tg. Mureş