///Dicséret és hála (Családfeladat 1.)

Dicséret és hála (Családfeladat 1.)

Sorozatunk azoknak a családoknak szól, akik tudatosan próbálják megélni életüket, hétköznapjaikat és ünnepeiket. Reméljük, hogy további bátorítást kapnak az időről időre közölt gyakorlatokból, feladatokból.

  • Készítsen a család egy külön plakátot minden családtag részére névvel ellátva. Ha már elkészült, helyezzétek el ezeket otthonotok egy nyilvános helyén, a nappaliban, a lépcsőfeljáró falán, az előszobának a család által jól látható helyére, az ebédlőasztal közelébe. Egy hónapig igyekezzetek észrevenni, ha egy-egy családtag olyat tesz, amivel gazdagítja a család életét, vagy örömet szerez a többieknek. Minden ilyen alkalommal, aki észrevette, ráírja az illető plakátjára, amit megfigyelt és megköszönni neki.
  • Határozzatok meg egy rendszeres időt, amikor együtt megbeszélitek a családi fejlődés további lehetőségeit. Minden családtag ossza meg a többiekkel, mik azok az egyszerű dolgok otthon, amelyek gazdagítják őt szellemileg, érzelmileg, és hogyan szeretne jobban bekapcsolódni a családi feladatokba.
  • A meghatározott rendszeres találkozókon kezdeményezzetek beszélgetést a következő szentírási idézet kapcsán: 
  • “Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt” (Jn 13,35)
  • “Vigyázzatok, hogy senki rosszért rosszal ne fizessen, hanem mindenkor szolgáljátok egymás és mindenki javát! Mindig örüljetek! Szüntelenül imádkozzatok! Mindenért adjatok hálát, mert ezt várja Isten mindnyájatoktól Krisztus Jézusban.” (1Tessz 5,15-18)

(Forrás: Fogassy Judit SDSH – Kateketikai segédanyag családoknak)

2019-01-09T13:31:10+03:002018. október 25.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet