Fiúból Férfit – Édesanyák lelkinapja

Az édesanyák szerepe gyermekeik életében nagyon nagy: hitük, erkölcsi normáik kialakulásában, Istennel való kapcsolatuk fejlődésében. Isten ajándékba adta, ránk bízta gyermekeinket mi pedig az Ő kegyelmében bízva igyekszünk jó szülők lenni.

A fiúból férfivá és lányből nővé válásában is nagy szerepet játszunk. Az eddigi apa-lánya, anya-lánya lelkinapok sikerén felbátorodva úgy gondoltuk, hogy egy újabb program keretében foglalkozunk édesanyai szerepeinkkel, gyermekeink fejlődésével, nevelésével, azzal hogyan befolyásoljúk jó irányba -vagy éppen mi az, amivel akadályozzuk gyermekeinket a fejlődésükben, felnőtté válásukban, mivel segítjük az önállósodást, tanuljuk az elengedést.

Sok édesanya számára a fiúk nevelése nagy kihívást jelent. Programunk által elsősorban a fiúkat nevelő anyák számára kívánunk támpontokat nyújtani fiaik férfivá neveléséhez, de a lányos anyákat is szívesen látjuk.

Szeretnénk segíteni a résztvevő édesanyákat abban, hogy megtalálják a megfelelő viszonyulást gyermekeikhez a különböző életszakaszokban: hogyan alakítható ki, biztosítható az egészséges kötődés, hogyan segítsék az egészséges leválást, az útkeresést. Az Istennel való kapcsolat kialakításában, a hit útjára vezetésben is fontos az anyák szerepe. Mit tehetnek az anyák a felelősségvállalás, az érettség elérése érdekében a kamasz-és ifjúkorban.

A hétvégén előadást tart Lőrincz Zsolt családterapeuta arról hogy a különböző életszakaszokban mire van szüksége gyermekünknek az egészséges fejlődéshez, lesz édesanyák tanúságtéte, tapasztalataik megosztása, műhelymunka, mozgásos gyakorlatok, kiscsoport, ima, szentmise.

A 2018.febr.11-én, hasonló témában szervezett Gyergyóremetei programunkról beszámolók olvashatóak ITT, az Erdélyi Magyar Televízió „Hitélet” műsorában számolt be, ez visszanézhető ITT.

A program szombaton reggel 9 órakor kezdődik tartalmazza az ebédet és 19 órakor ér véget. Kérjük az egész napos részvételt!  Szükség esetén információ az iroda@csalad.ro címen, vagy Bakó Marikánál a 0742-139380-as telefonszámon kapható.

Részvételi díj: 35 lej adomány a Csládpasztorációs Központ javára

Helyszín: Marosvásárhely, Bodoni Sándor u. 2

Jakab Antal Kulturális Központ a Szent Kozma és Damján Plebánia emeletén

Bejelentkzés: [quform id=”14″ name=”2018 Anya-fia Marosvásárhely”]

Dátum

szept 29 2018

Idő

09:00 - 19:00
Marosvásárhely

Helyszín

Marosvásárhely
Bodoni Sándor u.2

Szervező

Családpasztorációs Bizottság
Email
iroda@csalad.ro
QR Code

Egy hozzászólás

  1. Kislaki Irma 2018-09-26 - 21:45- Válasz

    Én jelentkeztem,de sajnos vissza kell mondanom,nem tudok menni.

Hagyj üzenetet

Go to Top