HÁZASPÁROK HÉTVÉGÉJE 2021

A gyulafehérvári főegyházmegye családpasztorációs bizottsága idén is megszervezi a házaspárok lelki hétvégéjét. A szeptember 24-e és 26-a között sorra kerülő lelki programnak ezúttal is a csíksomlyói Jakab Antal Ház ad otthont. A hétvége jó lehetőség, hogy a résztvevő házaspárok rövid időre kiszakadhassanak a hétköznapok rutinjából, egy-egy témát körüljárva egymáshoz közelebb kerülhessenek, Istenre hangolódhassanak és így együtt haladjanak a lelki fejlődés útján. Az esemény mottója: Kapcsolatépítő konfliktuskezelés.
A rendezvény a már több éven át megszervezett családkonferenciák hagyományát követi, az előadások, tanítások szellemi táplálékot nyújtanak, de a házaspároknak lehetőségük lesz az elcsendesedésre, a közös beszélgetésekre is.
A meghívott előadó Uzsalyné dr. Pécsi Rita közismert neveléskutató, pedagógiai szakértő, művészetpedagógus lesz, aki 1991 óta férjével együtt a Schönstatt-családmozgalom tagjai, négy gyermek szülei.
A pécsi neveléskutató zenét, retorikát, pedagógiai pszichológiát, stratégiai és projekt-menedzsmentet, üzleti kommunikációt, általános és szakdidaktikát, nevelés- és módszertant tanult és tanított, nevelési, önnevelési, életvezetési témájú előadásait sokan kedvelik és követik. Pedagógiát tanított a pécsi és debreceni tudományegyetemen, a Károli Gáspár Református Egyetemen, a Széchenyi Egyetemen, jelenleg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola docense. A személyiség hatékony fejlesztése, az érzelmi intelligencia humán tőkévé alakítása érdekli, meggyőződése hogy a szülő, a pedagógus a tanítás-nevelés során nem csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást és tapasztalatot kell átadjon a gyermeknek. Legutóbb 2018-ban volt egy családpasztorációs rendezvényünk meghívott előadója.
A hétvégén – pénteken és szombaton – velünk tart Szénégető István a főegyházmegyei családbizottság titkára, a marosvásárhely-remeteszegi Szent Család templom plébánosa is.
TERVEZETT TÉMÁK:
A.  Növekedni a szeretetben: örömök és nehézségek (Amoris Laetitia-morzsák házaspároknak)
B.  A (le)építő kritika
C.  A harag kezelése
D. Kapcsolatban élünk, vagy online vagyunk?
KÖLTSÉGEK:
A hétvége részvételi díja 300 lej/pár/hétvége. Ebből az összegből fedezzük az előadó költségeit és egyéb szervezési kiadásokat, illetve a teremdíjakat, de ez az összeg nem tartalmazza az ellátás (szállás, étkezés) kötségeit!
A regisztrációt követően a részvételi díjat kérjük átutalni a családpasztorációs iroda számlaszámára “Donatie program septembrie + a családnév” megjegyzéssel szeptember 20-a, 12 óráig. A regisztrációt csak ezt követően tekintjük véglegesnek!
Számlaadataink: Oficiul Pastoral Arhidiecezan pt. Familii – Cod fiscal: 27225935 – Cod IBAN: RO48 RNCB 0193 1174 7099 0001, BCR Central Tg. Mureș
A csíksomlyói Jakab Antal Házban teljes ellátást igényelhettek. Ennek összköltsége 488 lej/pár/hétvége (két reggeli – 72 lej/pár, két ebéd – 96 lej/pár, két vacsora – 80 lej/pár, szállás – 240 lej/két éjszaka/pár). Szállást igényelni a házban szeptember 19-e, vasárnap estig lehet a 0741 258 156-os telefonszámon. A szállásra, étkezésre vonatkozó költségeket is a házzal kell rendezni!
Gyerekfelügyeletet nem tudunk biztosítani, kérlek, azt is jelezzétek a Megjegyzések mezőben, ha kisbabával érkeztek! A regisztrált házaspároknak részletes programot küldünk!
Kérjük a jelentkező házaspárokat, hogy vegyenek részt a teljes programon, amely pénteken 18 órakor kezdődik és vasárnap ebéddel ér véget. Pénteken 17 órára várunk, hogy idejében tudjunk kezdeni.
Szükség esetén információ a kertesz.tibor@csalad.ro e-mail címen, vagy a 0748 663 201-es telefonszámon kapható hétköznapokon 8 és 15 óra között.

REGISZTRÁCIÓ ITT!

 

Dátum

szept 24 2021 - szept 26 2021

Idő

Egész napos
Csíksomlyó

Helyszín

Csíksomlyó
Jakab Antal Ház - Szék utca 147

Szervező

Családpasztorációs Bizottság..
Telefonszám
0748 663 201 (KERTÉSZ TIBOR programszervező)
Email
kertesz.tibor@csalad.ro
QR Code

Hagyj üzenetet

Go to Top